avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat din cauza unei colici renale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat din cauza unei colici renale

Apelez si eu la dvs. pentru a ma ajuta sa contest un PV emis de politie.
Am sa va povestesc pe scurt ce mi s-a intamplat:Acum cateva ore am iesit cu masina de pe aleea blocului si am virat la dreapta pe o strada principala cu sens unic, ideea este ca pana acum cateva luni acea strada era cu dublu sens si se putea vira si la stanga si la dreapta.Din obisnuinta si dat fiind faptul ca ma simteam foarte rau(aveam o colica renala severa) si ma grabeam sa ajung pana la clinica medicala unde sunt arondat, pentru a-mi face o perfuzie si o injectie sa ma calmez, am fost furat de peisaj si de dureri si am virat la dreapta(pe contrasens).
Mi-am dat seama imediat si am tras pe stanga si m-am pus pe avarii, incercand sa intorc, numai ca intre timp a aparut un echipaj de politie care mi-a saltat instant carnetul de conducere.M-am rugat de ei cu cerul si cu pamantul sa nu-mi ia carnetul, le-am explicat ca imi este foarte rau si ca trebuie sa ajung de urgenta la clinica cu pricina, sa-mi fac o injectie, insa domnii politisti nu s-au lasat induplecati si m-au amendat cu 6 puncte(201 lei in 48 ore) si zic ei"suspendarea carnetului pe 1 luna de zile" insa nu scrie nimic in P.V decat ca am circulat pe sens invers, ca ma incadrez la art.41 din M0004195/2002 si sanctionata de art.101/6/d din DA004(cred ca asa scrie, nu se intelege bine).
Dupa ce am primit PV politistul mi-a spus ca pot depune contestatie la judecatoria sectorului de care apartin si ca daca atasez la dosar o scrisoare medicala in care sa se stipuleze ca am avut parte de un tratament contra durerilor(din cauza carora nu am observat semnul de sens unic), am sanse sa-mi recuperez carnetul.
Am ajuns intr-un final la clinica medicala si mi s-a dat si acea scrisoarea medicala de la doctorul meu, am chitanta unde scrie ca mi-au fost administrate perfuzii, am fost si am achitat si amenda...acum urmeaza sa merg maine la Judecatorie si sa depun dosarul, insa nu stiu cum sa formulez cererea de contestatie catre dl.judecator.
Ma poti ajuta cu formularea contestatiei si cu alte sfaturi?
Cu deosebita stima,
Andrei L.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 09:12, 17 Februarie 2011
daca ati platit amenda, ce mai contestati in instanta stimate domn? documentele medicale nu mai au nicio relevanta din momentul in care dvs ati platit suma reprezentata de amenda. asadar, trebuia sa nu semnati procesul verbal respectiv si sa nu achitati amenda. acum este inutila contestatia de care vorbiti...............
Contest suspendarea carnetului de conducere, nu imi vreau banii inapoi.
monica.voinea a scris:
daca ati platit amenda, ce mai contestati in instanta stimate domn?

Utilizatorul formuleaza plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie. Asta in legatura cu instanta.
Care este legatura intre plata unei amenzi si plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie?

monica.voinea a scris:
documentele medicale nu mai au nicio relevanta din momentul in care dvs ati platit suma reprezentata de amenda.

Aveti si un argument legal care sa sprijine afirmatiile dvs.?

monica.voinea a scris:
asadar, trebuia sa nu semnati procesul verbal respectiv si sa nu achitati amenda.

Care este legatura intre semnarea procesului verbal de contraventie si achitarea amenzii contraventionale pe de o parte, si dreptul de a formula plangere contraventionala, pe de alta parte?

monica.voinea a scris:
acum este inutila contestatia de care vorbiti...............

Asta numai instanta hotaraste, nimeni altcineva. Dar poate aveti si argumente pentru care apreciati ca plangerea contraventionala ar fi inutila.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la primirea sau comunicarea procesului verbal de contraventie la Judecatorie, indiferent daca ati achitat sau nu suma cu titlu de amenda. Achitarea sau semnarea procesului verbal de contraventie nu implica recunoasterea faptei. Contravenientul nu poate fi lipsit de dreptul la aparare, instanta de judecata fiind in masura sa se pronunte cu privire la legalitatea si temeinicia procesului verbal de contraventie in urma probelor ce vor fi administrate in mod nemijlocit.
Toate apararile dumneavoastra trebuie mentionate in plangere si ulterior probate cu inscrisuri si martori in fata instantei de judecata.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu unde sa depun o contestatie in situatia mea headhunter88 headhunter88 Buna seara,eu am domiciliul in bucurestisl si Acum o saptamana in afara bucurestiului (in ilfov) am fost surprins cu o persoana in automobilul propriu de ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru permis auto ak47 ak47 Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!! Mentionez ca am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului-verbal Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa-mi comunicati daca o persoana juridica ce a primit o amenda consemnata intr-un proces-verbal, prin care se stipuleaza ca in 48 ... (vezi toată discuția)