avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestarea procesului-verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestarea procesului-verbal

Buna seara!

Va rog sa-mi comunicati daca o persoana juridica ce a primit o amenda consemnata intr-un proces-verbal, prin care se stipuleaza ca in 48 de ore se poate plati jumatate din minimul amenzii, poate achita in termenul amintit mai sus, apoi in termen de 15 zile sa faca si contestatie? De asemenea ma intereseaza daca in eventualitatea acceptarii contestatiei si a anularii procesului-verbal de catre judecator, se poate recupera suma platita de la institutia al carui agent constatator a intocmit documentul.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: inac , utilizator 09:27, 21 Mai 2011
Da , persoana juridica , prin reprezentantii sai , poate plati 1/2 din amenda in termen de 48 de ore si apoi poate formula plangere contraventionala impotriva procesului verbal in termenul de 15 zile de la semnarea /primirea la sediu a procesului verbal.
In cazul in care instanta va admite plangerea contraventionala , se va dispune anularea amenzii si restituirea jumatatii din cuantumul acesteia platita de de dvs.
Plata a jumatate din amenda nu inseamna ca nu mai aveti dreptul
de a face constatie impotriva procesului-verbal.
Prin urmare, puteti plati si jumatate din amenda si formula si contestatie
impotriva procesului verbal.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde". In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare. Multumesc!

Gabriela Pintea

Emil P a scris:
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: o societate comerciala a primit o amenda contraventionala pentru care i s-a intocmit un proces-verbal. Procesul-verbal este semnat de catre un salariat al societatii care a fost imputernicit sa reprezinte interesele societatii in raport cu institutia care a aplicat amenda. Semnarea procesului-verbal de catre persoana imputernicita reprezinta recunoasterea continutului acestuia? In acest caz ce sanse avem sa contestam procesul-verbal? Oricum, dorim sa platim jumatate din minimul amenzii in 48 de ore si sa depunem contestatie. In contestatie se va face referire la recuperarea sumei deja platite, in eventualitatea admiterii contestatiei, sau ulterior se depune vreo cerere la institutia care a aplicat amenda? Care este procedura de recuperare?
Cu respect,

matahachiro a raspuns:
semnarea nu inseamna recunoasterea pv dar este bine sa existe si obiectiuni mentionate in cadrul pv.
restituirea amenzii o faceti dupa ce obtineti anularea pv in instanta si o depuneti la institutia catre care ati efectuat plata amenzii.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Interventie moderator Am rugamintea sa recititi interventia mea anterioara si sa nu mai deschideti noi discutii in legatura cu aceeasi problema. Multumesc!

Gabriela Pintea

Emil P a scris:
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: o societate a fost amendata contraventional in urma unui control pe linie de securitate si sanatate in munca. Dorim sa contestam procesul-verbal in termenul legal. La termenul care se va fixa dorim sa trimitem lucratorul desemnat pe linie de securitate si sanatate in munca. La judecatorie acesta trebuie sa aiba o procura in forma autentica sau este destul sa fie in posesia unei imputerniciri stampilata si semnata de administratorul societatii?
Cu respect,

avocat Cristina Popescu a raspuns:
imputernicire/delegatie semnata si stampilata de adm. soc.
avocat Cristina Popescu

Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Conform art.32 alin.(2) din OG 2/2001, "plangerea suspenda executarea", astfel incat termenul de 48 ore se decaleaza in mod corespunzator.

Alte discuții în legătură

Vreau sa contest un proces verbal amenda bbt bbt Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)