avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestarea procesului-verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestarea procesului-verbal

Buna seara!

Va rog sa-mi comunicati daca o persoana juridica ce a primit o amenda consemnata intr-un proces-verbal, prin care se stipuleaza ca in 48 de ore se poate plati jumatate din minimul amenzii, poate achita in termenul amintit mai sus, apoi in termen de 15 zile sa faca si contestatie? De asemenea ma intereseaza daca in eventualitatea acceptarii contestatiei si a anularii procesului-verbal de catre judecator, se poate recupera suma platita de la institutia al carui agent constatator a intocmit documentul.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: inac , utilizator 09:27, 21 Mai 2011
In speta despre care am mai amintit, controlul a fost la un magazin din Tirgu Jiu, firma avand sediul in Bucuresti, sector 5. Pe procesul-verbal de contraventie este scris ca pot contesta documentul la JUDECATORIA SECTORULUI 5, in schimb ce in dispozitiile art. 32(2) din Og 2/2001 spune ca plangerea trebuie depusa la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia, deci JUDECATORIA TIRGU JIU. Unde trebuie depusa plangerea?

Va multumesc anticipat!
P.S.:
De asemenea, la judecatorie odata cu plangerea si celelalte materiale de sustinere se depune exemplarul pe care mi l-a dat agentul constatator sau o copie a procesului-verbal, facuta de mine?
Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie se depune la judecatoria in a carei circumspcriptie a fost savarsita contraventia. Alaturi de constestatie, se mai depune in fotocopie procesul verbal de contraventie ( totul in 2 ex), urmand ca la primul termen de judecata, sa prezentati judecatorului PV inmanat de agentul constatator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa contest un proces verbal amenda bbt bbt Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)