exclusivcip a scris:
BUNA ZIUA.ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT IN LUNA AUGUST CARE S-A SOLDAT DOAR CU PAGUBE MATERIALE.PRIMA PROBA IN SANGE A IESIT 0.75 IAR CEA DE A DOUA 1.30.PROCURORUL A SOLICITAT RECALCULAREA ALCOOLEMIEI SI NU INTELEG DE CE??PRIMA PROBA S-A LUAT DUPA 35 DE MINUTE DUPA ACCIDENT.
Chiar daca ati consumat alcool in timpul comiterii accidentului (!) a doua valoare trebuia sa fie mai mica.
Potrivit literaturii de specialitate, viteza de eliminare este de 0,10 g/l pana la 0,30 g/l pe ora.
Stabilirea corecta alcoolemiei (fata de cantitatea de alcool consumata) este aceea dupa una-doua ore de la absorbtie sau dupa 15-30 de minute daca persoana nu a mancat nimic.
Sigur ca valoarea intensitatii alcoolemiei este aproximativa. Ea este influentata de mai multi factori, printre care: prezenta sau nu a alimentelor in stomac, de viteza de digerare, tipul de alcool consumat, de stres, oboseala, stare generala de sanatate etc.
Tinand cont de ce am scris mai sus, cred ca si procurorul a considerat ca este diferenta mare intre cele doua valori,iar ultima valoare
trebuie sa scada semnificativ,fata de prima, nu sa creasca la 1,30.#-o