avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care proba de sange se are in vedere cand se hotaraste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care proba de sange se are in vedere cand se hotaraste o pedeapsa?

BUNA ZIUA.ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT IN LUNA AUGUST CARE S-A SOLDAT DOAR CU PAGUBE MATERIALE.PRIMA PROBA IN SANGE A IESIT 0.75 IAR CEA DE A DOUA 1.30.PROCURORUL A SOLICITAT RECALCULAREA ALCOOLEMIEI SI NU INTELEG DE CE??PRIMA PROBA S-A LUAT DUPA 35 DE MINUTE DUPA ACCIDENT.
Cel mai recent răspuns: NELU62 , utilizator 08:33, 17 Februarie 2011
Nu mai scrieti cu majuscule !

Procurorul a considerat ca este diferenta mare intre cele doua valori,iar ultima valoare creste semnificativ,fata de prima.

exclusivcip a scris:

BUNA ZIUA.ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT IN LUNA AUGUST CARE S-A SOLDAT DOAR CU PAGUBE MATERIALE.PRIMA PROBA IN SANGE A IESIT 0.75 IAR CEA DE A DOUA 1.30.PROCURORUL A SOLICITAT RECALCULAREA ALCOOLEMIEI SI NU INTELEG DE CE??PRIMA PROBA S-A LUAT DUPA 35 DE MINUTE DUPA ACCIDENT.

Chiar daca ati consumat alcool in timpul comiterii accidentului (!) a doua valoare trebuia sa fie mai mica.
Potrivit literaturii de specialitate, viteza de eliminare este de 0,10 g/l pana la 0,30 g/l pe ora.

Stabilirea corecta alcoolemiei (fata de cantitatea de alcool consumata) este aceea dupa una-doua ore de la absorbtie sau dupa 15-30 de minute daca persoana nu a mancat nimic.

Sigur ca valoarea intensitatii alcoolemiei este aproximativa. Ea este influentata de mai multi factori, printre care: prezenta sau nu a alimentelor in stomac, de viteza de digerare, tipul de alcool consumat, de stres, oboseala, stare generala de sanatate etc.

Tinand cont de ce am scris mai sus, cred ca si procurorul a considerat ca este diferenta mare intre cele doua valori,iar ultima valoare trebuie sa scada semnificativ,fata de prima, nu sa creasca la 1,30.#-o
In conditiile in care prima valoare este mica, iar a doua valoare este mai mare, inseamna ca alcoolemia avea o curba de crestere/se afla in crestere. In aceste conditii, orice aparator al unei persoane va cere recalcularea alcoolemiei, iar organul de urmarire penala este de acord cu o astfel de cerere. De altfel, intr-o astfel de situatie, asa cum se intampla si in cazul dumneavoastra, organul de urmarire penala, din oficiu solicita recalcularea alcoolemiei, pentru a afla valoarea acesteia la momentul producerii accidentului. In functie de valoarea pe care expertii o vor calcula, raportat la diverse variabile (alimentatie, momentul ingerarii, tipul bauturii acloolice, greutate, etc.) se va pronunta o solutie in cauza.

Alcoolemia are o perioada de crestere, un maxim, apoi descrestere (diagrama de tip clopot).
Daca potrivit celor doua probe biologice alcoolemia era in crestere, inseamna ca la momentul producerii accidentului, valoarea trebuie sa fi fost mai mica.
Daca potrivit celor doua probe biologice alcoolemia era in scadere, atunci valoarea din momentul producerii accidentului era mai mare (nu cred ca este cazul dumneavoastra, iar in asemenea situatii nu se trece la recalculare).

Succes!
Dupa parerea mea d-voastra ati consumat bauturi alcoolice chiar inainte de a v-a urca la volan ar fii f bine daca ati consulta un avocat specializat in asemenea cazuri ptr declaratiile pe care urmeaza sa le dati , daca nu cumva le.ati si dat deja si care ar putea sa va incrimineze mai rau daca nu ve-ti sti ce anume sa declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan cretzu1983 cretzu1983 am fost prins conducand cu alcool la volan,la etilotes am avut 0,69,la prima proba 1,40 iar la a doua 1,30 .am inteles ca dosar penal ,judecata etc,dar ce nu ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcoolemiei dorin_florea dorin_florea Am avut in urma cu 1 an un o problema, un accident. trebuie sa recunosc ca eram sub influenta bauturilor alcoolice, dar, problema este ca aparatul etilotest ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)