avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.59
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.59

Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce se va intampl?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere k l-am mai avut retinut pt alcool acum vreo 3 ani.si cum as putea sa procedez sa mi-l recuperez intr-un timp mai scurt?
La 0,59 in aerul expirat, probabil ca alcoolemia va iesi undeva peste 1 g/l, adica veti fi cercetata pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, prev. de art. 87 al.1 din O.U.G. 195/2002 ...pentru edificare, accesati link-ul de mai jos, cu discutie pe tema in acest forum:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
dap.
daca veti fi gasita vinovata o sa va fie anulat permisul pe timp de un an de la data ramanerii definitive a hotararii
Oricum, pana la proces mai dureaza. Daca dvs nu ati achitat contravaloarea analizei sangelui vor trece luni bune pana o sa vina rezultatul.

sfatul meu este sa cautati pe cineva care se pricepe la calculul retroactiv al alcoolemiei daca vreti sa scapati basma curata
Valoarea in sange va iesi cel putin dubla fata de cea din aerul expirat , valoare care depaseste limita contraventionala ( 0,80 g/l alcool pur in sange ) .
Vi s-a intocmit dosar penal ptr conducere sub influenta bauturilor alcoolice , ceea ce se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani .
In functie de valoarea din sange , riscati , intr-un caz fericit , dar exceptional ,amenda administrativa sau , in mod cel mai probabil , o pedeapsa minima a inchisorii cu suspendare , ceea ce inseamna ca permisul de conducere se va anula.
Inca ceva ... pana la finalizarea dosarului , permisul va este retinut fara drept de conducere . Puteti sa va adresati procurorului/judecatorului , in functie de faza procesuala , cu cerere ptr acordare drept de conducere , dar , ptr alcool , in general se resping aceste cereri . Insa depinde si de practica respectivului parchet . Puteti incerca .
In general, in sange alcolemia va fi un pic mai mare decat in aerul expirat.
Eu nu cred ca de la 0,59 va sari de 0,8 (sa fie caz penal). Veti ramane cu permis suspendat 90 de zile si o amenda destul de consistenta: de la 9 la 20 puncte amenda.
Cred ca veti primi 20 de puncte amenda.
am inteles,va multumesc foarte mult pentru sfaturi.as vrea sa stiu mai multe despre calculul retroactiv,cum spunea dorians dar nu stiu la cine sa apelez si nici ce declaratii ar fi mai bine sa dau la politie atunci.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)