avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.59
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.59

Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce se va intampl?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere k l-am mai avut retinut pt alcool acum vreo 3 ani.si cum as putea sa procedez sa mi-l recuperez intr-un timp mai scurt?
Eu stiu din propia experienta,la recalculare dupa cantitatea de alcool declarata ,inaltime,greutate,etc. mi-a iesit 0,6 dar cei de la i.m.l au mai complectat ca probabil am mintit si ca alcoolemie este de 1,8 mult mai mult fata de probele de sange,cu aceasta recalculare am pierdut 4 luni si 510 lei si am fost trimis in judecata dupa un an jumate de la eveniment.Fiecare face cum crede dar am mai auzit de cazuri in care procurorul sau judecatorul nu au aprobat aceste recalculari desi era alcoolemia sub 0,8 au fost trimis in instanta.
valmatei a scris:

Recalcularea nu este deloc o teapa! Este o metoda stiintifica de a estima alcoolemia in momentul incidentului (ora accidentului sau opririi in trafic), corelata cu valorile din cele 2 probe de sange si declaratiile persoanei respective.

absolut corect! aritmetica nu este chiar asa de complicata. Mai greu este sa ai habar de formule si grafice- pe care nu le prea gasesti pe "goagal".
in mod normal se aplica o formula scurta, sintetica, care care o poti ataca la comisia superioara formata din 9 medici parca. Si aceea "formula", mai exacta si care tine seama de mai multe variabile se intinde pe vreo 2 pagini. cunosc PERSONAL cazuri in care de la 2,4 a ajuns SUB 0,7 . Daca recalcularea este facuta pe baza acelorasi variabile poti sa o repeti de enspe mii de ori pt reyultatul tot ala este... exact ca la orice alta ecuatie

Pe de alta parte nu este mai putin adevarat ca instanta le poate respinge.. daca in timpul procesului penal (adica si faza de UP) iti schimbi de trei ori declaratiile cu privire la ce ai maincat si la ce ai consumat (asta ca sa iasa alcoolemia cum trebie) este firesc ca judecatorii nu sunt tampiti si o sa respinga proba, sau o sa constare ca nu se coroboreaza cu restul ansamblului probator
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
dorians, utilizator
eu am avut 0.43 in aer si am avut in sange 1.20 si 1.00 la a doua proba am facut o recalculare si mi-a iesit sub 0.80 daca vrei iti dau eu un avocat bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)