avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0.59
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0.59

Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce se va intampl?retinere permis 3 luni?sau suspendare?avand in vedere k l-am mai avut retinut pt alcool acum vreo 3 ani.si cum as putea sa procedez sa mi-l recuperez intr-un timp mai scurt?
Pentru recalcularea alcoolemiei trebuie sa sti alcoolemia din sange ,daca la prima proba este mai mica merita sa faci recalcularea ,daca alcoolemia e mai mare decat la a doua proba nu merita pentru ca va iesi mai mare decat aceasta si vei pierde cateva luni pana vine rezultatul.
rares85 a scris:

Pentru recalcularea alcoolemiei trebuie sa sti alcoolemia din sange ,daca la prima proba este mai mica merita sa faci recalcularea ,daca alcoolemia e mai mare decat la a doua proba nu merita pentru ca va iesi mai mare decat aceasta si vei pierde cateva luni pana vine rezultatul.

cred ca rationamentul dvs este total EROANAT!!
Si sa va explic f pe scurt de ce cred asta. Calculul retroactiv poate sa arate ca varful maxim al alcoolemiei corespunde cu momentul prelevarii primei probe. astfel ca la un anumit timp inainte de recoltare (diferenta de timp de la momentul in care ai fost oprit si momentul prelevarii) alcoolemia era MULT mai mica. Astfel te aflai pe panta ascendenta (nu are nicio legatura cu panta/rampa:)) ) cu varful in montul primei prelevari...
Sper ca m-am facut inteles :yawn:
RETINETI! Inainte de a face afirmatii nefondate, documentati-va! Nu exista o relatie directa dovedita la noi intre valoarea concentratiei de alcool in aerul expirat (la fiola!) si cea din sangele recoltat la spital. De aceea se face calculul retroactiv! Pentru ca altfel, dupa cum sustineti, am dubla valoarea din aerul expirat si am afla valoarea din sange, ceea ce este total incorect. Valoarea din aerul expirat este utilizata orientativ de politisti pt. a tria pe cei care vor fi dusi la spital pt. recoltare de sange. Atat si nimic mai mult!
eu te sfatuiesc sa nu mai faci recalculare:

In data de 5.4.2010 la ora 7:55 am suflat in aparat:0,40,la ora 8.10 respectiv 9.10,inculpatul ******** avea o alcoolemie in sange de 1.20-respectiv 1.30...am cerut recalculare stiti cat ,mi-a iesit? 1.95 respectiv 2 la mie....am 60 de kg si 1.70,sa fim seriosi eram coma alcoolica...recalcularea este o teapa curata,iti face un grafic in excel cu 3 dungi pe el,aia e recalcularea alcoolemiei...
Recalcularea nu este deloc o teapa! Este o metoda stiintifica de a estima alcoolemia in momentul incidentului (ora accidentului sau opririi in trafic), corelata cu valorile din cele 2 probe de sange si declaratiile persoanei respective.
Apropo, ai uitat (intentionat?) sa ne spui si ce cantitate de bautura ai consumat!
Cred ca daca te-ai documenta mai bine ti-ai schimba opiniile despre recalcularea alcoolemiei! Numai bine.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)