Buna,
o persoana a fost chemata la politie pentru a da o declaratie in legatura cu obtinerea unui imobil pe cai ilicite in urma unei sesizari. Respectiva persoana a dat declaratia, a prezentat si un inscris original pe care l-a lasat la dosar, fara sa i se spuna ce calitate are in acest dosar.
Apoi acesta a facut o cerere catre procuror sa i se acceada dreptul la dosar. A primit raspunsul ca acest dosar se afla la institutia Politiei.
Am fost la Politie si politistul care se ocupa cu acest dosar a spus ca procurorul de caz nu da voie la studierea acestui dosar. Cand a fost intrebat ce calitate are aceasta persoana invinuit? martor? Raspunsul a fost - se poate spune ca martor???!!!!!
Nu stiu ce sa mai cred.#-o
puteti avea acces la dosar la unele informatii nu la toate...conform codului de procedura penala trebuie sa vi se aduca la cunostiinta invinuirea prin citatie la domiciliu resedinta etc,numarul dosarului calitatea care o aveti in cauza etc...in momentul de fata din cele relatate de d-voastra a inceput urmarirea penala in rem,insa nu in personam ceea ce inseamna ca s-ar putea sa fiti citat ori ca martor ori ca invinuit....din pacate nu puteti face mai multe intrucat urmarirea penala e in curs de desfasurare...consultati un avocat si aveti grija ce spuneti la sectie intrucat politistii sunt asi in "a-si scoate dosarul cu basma curata"
Posibil sa aveti calitatea de martor, deoarece invinuirea se aduce la cunostinta celui in cauza ca regula de baza in faza de urmarire penala...acest mod de plimbare a "pisicii" de la politist la procuror e arhicunoscuta si nu are leac.
Puteti consulta un avocat care sa va indrume pe parcursul cercetarilor!
Incercand traducerea celor afirmate de politist se poate presupune ca persoana respectiva are calitatea de martor,,dar nu este imposibil,in functie de probele administrate in cauza,prin extinderea urmririi penale sa poata sa devina inculpat.
Persoana in cauza,trebuie sa cunoasca exact daca a avut vreo implicare.
Cercetare furt
Borza
Buna . Instrmentarea unui dosar cu obiect furt calificat cat poate dura?
Pot sa ma interesez de stadiul dosarului? Agentul de politie este obligat sa imi ... (vezi toată discuția)