Si cum sa stii daca hotararea este contrara statutului daca tu nu esti membru si nu esti in drept sa il ceri pt a-l studia?
Art. 10 din legea 230/2007 se refera la membrii asociatiei.
Privitor la comitetul executiv ce atributii sunt rezervate exclusiv proprietarilor?
Mai pe romaneste ... daca un bloc de pensionari hotarasc cu majoritate plus unu , nu conteaza ca tu nu faci parte din gasca lor ci trebuie sa te duci in instanta pt orice lucru care este in dauna ta . De exemplu daca comitetul hotaraste sa platesti 10 ron pe luna pt. ca ai pisica si ii trece in intretinere , tu , daca nu vrei sa platesti ai doua posibilitati:
1. Nu platesti si astepti 3 ani ca ei sa te dea in judecata pt. restante ( de vreme ce sunt trecuti pe liste la cheltuieli administrative) , ca tot sunt scutiti de taxa de timbru..
2. Te duci in instanta si mai platesti si avocat pt. ca tu muncesti si nu te plimbi la tribunal o data pe luna pt o aberatie
Nu vi se pare ca aici e ceva gresit? Adica daca eu imi platesc datoriile cu intretinerea si nu sunt membru de ce trebuie sa ma supun la ce le trece lor prin cap?( si le trece ca statul acasa fara a avea activitate dauneaza grav sanatatii mentale)
Daca doresti sa cunosti prevederile Statutului asociatiei de proprietari poti solicita o copie de pe el . Nu vad de ce nu ti-ar da ;) . Ca sa fii membru trebuie sa iei la cunostinta de prevederile statutului asociatiei de proprietari ca sa vezi care sunt drepturile si obligatiile membrilor stipulate in el.
Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit. In acest caz, actiunea asociatiei este scutita de taxa judiciara de timbru.
Nu sunt membru si nici nu vreu sa fiu. Daca nu sunt membru nu cunosc statutul si nici nu il pot cere pt. ca este al unei organizatii sau asociatii la care nu am aderat.:oops: Deci nu am de unde sa stiu daca hotararile AG incalca statutul asociatiei si pe cale de consecinta nu pot contesta hotararea in instanta din lipsa de probe desi hotararea ma afecteaza si pe mine de vreme ce sunt obligat sa ma supun desi nu fac parte din asociatie.
Stiu ca asociatia are dreptul de a actiona in justitie restantierii asa cum vad ca are dreptul si de a impune proprietarilor plati care nu au nici o legatura cu cheltuielile asociatiei. Adica ce legatura are pisica mea cu cheltuielile asociatiei?:hm:
Eu interpretez "hotararile AG privind buna intretinere si exploatare a condominiului sunt obligatorii pt. toti locatarii" ca fiind cu stricta referire la cheltuieli de reparatii, intretinere a spatiilor comune si bineinteles la plata furnizorilor, nicidecum nu consider ca legiuitorul permite infiintarea unui stat in stat asa cum se practica.
Punctual: ce credeti? Daca nu platesc taxa ceruta de comitet pentru pisica si acumulez in 3 ani 360 ron la care imi aplica penalizari si ajung la o oarecare suma ... Asociatia dupa parerea dvs are dreptul de a ma da in judecata , nu?
Si ca sa nu ma dea ei eu ar trebui ori sa platesc pt. ca asta e... ori sa ma tarai in tribunal pt o pisica. Nu imi mai dati texte de lege ( o cunosc) spuneti-mi parerea dvs personala , parerea unui specialist. Nu ca ar fi asta cea mai grava problema, dar ma roade felul in care se interpreteaza legea....:whistle:
Pentru proprietarii de animale nu există nici o interdicţie legală privind creşterea câinilor şi pisicilor în apartamentele de bloc şi nici nu există nici un act normativ prin care să le fie impusă vreo contribuţie pentru deţinerea lor. Decizia apartine Adunarii generale a proprietarilor, singura care poate impune masuri locatarilor care detin animale de casa. Practic, fiecare posesor al unui animal de casă va plăti taxa.
In conditiile in care s-a stabilit o asemenea taxa, sunteti obligat s-o platiti. Neplata acestei taxe da dreptul asociatiei de proprietari sa se adreseze instantei pentru recuperarea acesteia.
In statutul unei asociatii de proprietari am intalnit o prevedere de genul : Stapanii animalelor care nu doresc sa se supuna acestor reguli o fac pe responsabilitatea lor. Acestia sunt datori sa faca o declaratie catre presedintele Asociatiei de proprietari in care isi iau angajamentul ca nu vor produce neajunsuri vecinilor din cauza animalelor detinute. In cazul in care se constata incalcarea declaratiei, presedintele Asociatiei de proprietari va anula scutirea respectiva retroactiv, de la data de cand a fost intocmita declaratia.
HOTÃRÂRE nr. 984 din 25 august 2005 (*actualizată*)
privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor
(actualizată până la data de 27 ianuarie 2008*)
ART. 3
Următoarele fapte constituie contravenţii la normele sanitare veterinare privind circulaţia animalelor, produselor de origine animală, furajelor sau a produselor medicinale şi a altor produse de uz veterinar şi se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei (RON) la 1.000 lei (RON), în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 2.500 lei (RON) la 5.000 lei (RON), în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
------------
Partea introductivă a lit. a) a art. 3 a fost modificată de pct. 4 al art. I din HOTÃRÂREA nr. 679 din 31 mai 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 499 din 8 iunie 2006.
6. deţinerea în apartamente sau în locuinţe comune a animalelor de companie fără respectarea normelor de bunăstare, igienă şi fără documente care să ateste starea lor de sănătate;
b) cu amendă de la 600 lei (RON) la 1.200 lei (RON), în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON), în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice.
otto2007: va recomand sa deveniti membru si sa participati la AG. In felul acesta va veti putea apara interesele. Cred ca nu sinteti singurul detinator de animale de casa din asociatie. Daca i-ati mobiliza pe toti, ati avea suficiente voturi sa stabiliti o suma rezonabila (1-3 ron) taxa de animal.
Intr-adevar, AP este un stat in stat. Daca in AG se stabilea taxa de animal 100 ron/luna, erati obligati la plata acesteia. Mai mult, in caz de neplata, AP va actiona in instanta si avea cistig de cauza.
Cainii
cllarrissa
Buna ziua,
Se poate ca adiministratora blocului sa-i oblige pe detinatorii de animale sa plateasca lunar o taxa de 5 lei? este legal? Si....mai este legal ca ... (vezi toată discuția)