avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... retragerea fondatorului din activitatile fundatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

retragerea fondatorului din activitatile fundatiei

In 1998 patru psihologi/logopezi am fondat o fundatie (pe numele uneia dintre noi). Aceasta persoana vrea sa se retraga din fundatie. Intrebarea este daca prin shimbarea statutului se mai poate continua activitatea fundatiei sau este nevoie de inchiderea acestuia si fondarea unei noi findatii/asociatii?
Multumesc pentru raspuns?
Cel mai recent răspuns: laurarizea , utilizator 23:07, 3 Martie 2011
Pentru ca o fundatie sa indeplineasca conditiile legale minime de existenta trebuie ca sa existe minim un membru.
Sugestia mea este sa faceti modificarea statutului, prin retragerea unuia si intrarea celorlalti(de exemplu), astfel fundatia va continua sa exeiste din punct de vedere juridic.
Membrul fondator al unei fundatii nu se poate retrage din fundatie, ramane membru fondator atata timp cat va exista fundatia, insa poate sa nu mai aiba functie in organele fundatiei.
Am studiat actul normativ si nu reusesc sa imi dau seama cum ati ajuns la concluzia asta. Va rog sa ma ajutati in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere presedinte fundatie ong Mihaela Ciorcila Mihaela Ciorcila Suntem o fundatie (ONG) care doreste excluderea presedintelui. Care este temeiul legal pentru inlaturarea lui? Va multumesc (vezi toată discuția)
Formare consiliu director mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Trebuie sa schimb consiliul director al fundatiei, si in acelasi timp se va schimba si cenzorul fundatiei, iar membrii fondatori se vor ... (vezi toată discuția)
Fundatie Rdee Rdee Buna ziua, as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema pe care o intampin la job, mentionez ca nu am cunostinte in acest domeniu. :) •Fundatia ... (vezi toată discuția)