buna ziua! Bunicii din partea sotului ar vrea sa ne dea printr-un contract de intretire tot ce au ei cu conditia ca noi sa-i ingrijim. Am luat decizia asta din motiv ca nu dorim ca dupa moartea lor sa apara probleme cu soacra-mea sau cu altii. Spuneti-mi va rog de ce acte avem nevoie si la cit se ridica pretul incheierii unui astfel de contract. Mersi mult!!!
nu stiu cat costa actele notariale dar actul este atacabil. deci nu aveti certitudinea ca ramaneti proprietari acolo. tb sa precizati o suma de bani ce o platiti proprietarilor, clauza de intretinere si abitatie viagera. ideea este ca genul acesta de contracte pot fi considerate donatii si atunci se incalca rezerva succesorala a copiilor, adik a tatalui dvs /sau mama. vb cu un avocat inainte sa va explice forma ce tb sa o ia acest act pt a nu ajunge in astfel de situatii. taxele notariale repr un procent 3% din suma platita pt imobil.
Donatie apartament
adimanea
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Vecina mea are doi copii, unul casatorit fara copii care vine la ea de doua ori pe an. Cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)