Buna ziua,
am si eu o intrebare: daca lucrez intr-o institutie si am o norma de facut,in cazul in care nu indeplinesc norma respectiva, angajatorul imi poate da salariul mai mic decat minimul pe economie? e legal asa ceva?adica sa primesc mai putin decat minimul pe economie?
Va multumesc.
Daca aveti o norma individuala de facut in timpul normal de lucru si nu o faceti angajatorul are dreptul sa va diminueze salariul corespunzator sau sa va concedieze pentru necorespundere profesionala. Salariul minim pe economie este garantat in plata dar trebuie sa reflecte si munca depusa.
de exemplu o cunostinta de-a mea lucreaza la o fabrica de tricotaje si are un numar de bluze de facut pe luna,in functie de aceasta fiind platita,iar in cazul in care nu reuseste sa realizeze numarul respectiv de bluze,automat bonulrile,primea si bonuri,nu le mai primeste,dar ii da si un salariu mult mai mic,in cazul in care salariul pe care il primeste este atat de mic incat nu depaseste minimul pe economie,este legal acest lucru?
Mentionez ca lucreaza mai mult de 8 ore pe zi,cateodata si 12,se poate face ceva?
adica cat de legal e toata chestia asta?ea vrea sa faca plangere la ITM si ma intreba pe mine daca legea prevede ceva in acest sens.
Va multumesc pentru raspunsuri.
reciteste contractul de munca , vezi ce scrie la salariu ,daca este fix sau functie de norma .
Alte discuții în legătură
Contractul de munca
silviu35
ANGAJATORUL a completat rubriciile cu pixul unde era goluri din cite am inteles ca contractele se redacteaza pe calculator la SALARIU angajatorul a scris 750 ... (vezi toată discuția)