avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat cu norma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat cu norma

Buna ziua,
am si eu o intrebare: daca lucrez intr-o institutie si am o norma de facut,in cazul in care nu indeplinesc norma respectiva, angajatorul imi poate da salariul mai mic decat minimul pe economie? e legal asa ceva?adica sa primesc mai putin decat minimul pe economie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: byanna , utilizator 17:35, 24 Februarie 2011
Ce intelegeti prin norma ? Daca ati venit la serviciu conform contractului trebuie sa va plateasca corespunzator orelor lucrate.
Daca aveti o norma individuala de facut in timpul normal de lucru si nu o faceti angajatorul are dreptul sa va diminueze salariul corespunzator sau sa va concedieze pentru necorespundere profesionala. Salariul minim pe economie este garantat in plata dar trebuie sa reflecte si munca depusa.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
de exemplu o cunostinta de-a mea lucreaza la o fabrica de tricotaje si are un numar de bluze de facut pe luna,in functie de aceasta fiind platita,iar in cazul in care nu reuseste sa realizeze numarul respectiv de bluze,automat bonulrile,primea si bonuri,nu le mai primeste,dar ii da si un salariu mult mai mic,in cazul in care salariul pe care il primeste este atat de mic incat nu depaseste minimul pe economie,este legal acest lucru?
Mentionez ca lucreaza mai mult de 8 ore pe zi,cateodata si 12,se poate face ceva?
adica cat de legal e toata chestia asta?ea vrea sa faca plangere la ITM si ma intreba pe mine daca legea prevede ceva in acest sens.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Este ilegal, dar ma indoiesc ca o plangere la ITM va ajuta, eventual va puteti strange mai multe persoane si dati in judecata angajatorul.
reciteste contractul de munca , vezi ce scrie la salariu ,daca este fix sau functie de norma .

Alte discuții în legătură

Contractul de munca silviu35 silviu35 ANGAJATORUL a completat rubriciile cu pixul unde era goluri din cite am inteles ca contractele se redacteaza pe calculator la SALARIU angajatorul a scris 750 ... (vezi toată discuția)
Probleme state de plata si ore suplimentare ancutzzaale88 ancutzzaale88 Lucrez la o societate de 3 ani si 8 luni, ani in care semnatura mea apare pe maxim 10 state de plata. In rest nu, desi ele sunt totusi semnate probabil de ... (vezi toată discuția)
Salariu minim in cazul muncii normate. PracticMan PracticMan Buna ziua , deschid si eu acest subiect manat de o situatie concreta , in care salariatii unei mici intreprinderi care is desfasoara activitatea in domeniul ... (vezi toată discuția)