avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Anulare contract cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Anulare contract cesiune

Va rog sa imi spuneti daca pot anula un contract de cesiune a unei firme.Firma a fost cesionata printr-un intermediar care nu a semnat nici un act.Cesiunea s-a facut la biroul unui avocat,acest intermediar a venit cu doua persoane care au cesionat firma prin contact de cesiune si un proces verbal de predare-primire a bunurilor firmei.Intermediarul a venit cu cei doi la sediul firmei.Noul administrator a semnat pentru preluare ,iar intermediarul a plecat cu toate actele firmei si cu un autoturism marca Seat Toledo care era in leasing pe firma.Cei doi nu au mai inregistrat actele de cesiune a firmei la ORC.Am facut sesizare la politie,si nu s-a rezolvat nimic,i-am dat in judecata pe cei doi si mi-a fost repinsa cererea.Ce pot face La politie mi-a spus ca nu sunt in masura , nu sunt in drept sa mai fac vreo sesizare din moment ce exista acel act de cesiune.La ORC eu apar si mai mult au aparut si facturi fiscale pe firma iar cei de la Garda Financiar mi-au facut dosar penal pentru evaziune fiscala pentru ca nu pot prezenta actele.Va rog respectuos sa ma invatati ce sa fac in situatia asta.Am incercat sa rezolv aceasta problema pe unde am crezut ca trebuie dar nu am reusit.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adelina Motoi , Avocat 11:54, 17 Februarie 2011
In principiu, puteti anula contractul de cesiune, dar conteaza foarte mult probatoriul care se va face in dosar.
Singura cale de a rezolva aceasta situatie este prin intermediul unui avocat care, dupa ce va studia indeaproape problema, va putea sa va dea un raspuns concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiuni parti sociale gioni72 gioni72 am cesionat 60% din parti sociale si administrarea societati unei persoane care nu a inregistrat mentiunea la orc, cine raspunde de acest lucru??? noul ... (vezi toată discuția)
Posibil caz de competenta dna? Nina1 Nina1 Buna ziua S-a infiintat o societate comerciala tip srl - microintreprindere pe baza unei Procure semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Prin ... (vezi toată discuția)
Faliment ONU EMIL ONU EMIL Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in ... (vezi toată discuția)