Buna ziua . Mi-am reluat activitatea la o societate din 1.10.2010. De curand am aflat ca am o sarcina cu risc.iar medicul de specialitate considera ca va trebui sa stau in concediu medical pana la nastere . Angajatorul a refuzat sa imi dea adeverinta de salariat si faptul ca nu am beneficiat de zile de concediu medical , plus sustine ca e posibil sa nu pot intra in acel concediu ca nu am cotizat suficient. deci , sa imi dau demisia daca nu pot veni la muinca. Stiu ca nu e deloc corect , as vrea sa imi dati exact legea sa ma duc cu ea in mana , ca altfel o sa o tina pe a lor . Va multumesc.
Merci . dar as vrea sa stiu exact cat ar trebui sa lucrez pt a beneficia de concediu..si nr legii .. din cate am inteles ar trebui sa iau legatura cu Casa de Sanatate..
Daca este vorba de CCC trebuie sa aveti 12 luni inainte de nastere, realizate venituri supuse impozitarii. Concediile medicale sunt luate in calcul. OUG111/2010
Nu, nu este vorba de ccc .. ci de concediu de risc de sarcina...concediu medical . ( stiu ca vor fi luate in considerare pt cele 12 luni de cotizatie )