avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator refuza sa imi accepte concediu medical si nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator refuza sa imi accepte concediu medical si nu vrea sa imi dea adeverinta de salariat

Buna ziua . Mi-am reluat activitatea la o societate din 1.10.2010. De curand am aflat ca am o sarcina cu risc.iar medicul de specialitate considera ca va trebui sa stau in concediu medical pana la nastere . Angajatorul a refuzat sa imi dea adeverinta de salariat si faptul ca nu am beneficiat de zile de concediu medical , plus sustine ca e posibil sa nu pot intra in acel concediu ca nu am cotizat suficient. deci , sa imi dau demisia daca nu pot veni la muinca. Stiu ca nu e deloc corect , as vrea sa imi dati exact legea sa ma duc cu ea in mana , ca altfel o sa o tina pe a lor . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pydy03 , utilizator 13:46, 17 Februarie 2011
Merci . dar as vrea sa stiu exact cat ar trebui sa lucrez pt a beneficia de concediu..si nr legii .. din cate am inteles ar trebui sa iau legatura cu Casa de Sanatate..
Daca este vorba de CCC trebuie sa aveti 12 luni inainte de nastere, realizate venituri supuse impozitarii. Concediile medicale sunt luate in calcul. OUG111/2010
Nu, nu este vorba de ccc .. ci de concediu de risc de sarcina...concediu medical . ( stiu ca vor fi luate in considerare pt cele 12 luni de cotizatie )
Mi-am reluat activitatea la o societate din 1.10.2010

Si inainte in ce postura ati fost? De ce nu dati date concrete, nu se poate ghici. Daca ati fost in CCC atunci nu este o problema.

Alte discuții în legătură

Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului ni_ck ni_ck care este perioada minima de cotizare pt a beneficia de ccc?si daca tatal copilului are dreptul de a intra in concediu daca nu este casatorit legal cu mama ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? pydy03 pydy03 Buna ziua . Pe data de 1.10.2010 mi-am reluat activitatea la locul de munca ,pana atunci fiind in concediu fara plata circa un an si 4 luni cat am stat acasa ... (vezi toată discuția)