avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... vanzari de bunuri apartinand unei societatii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

vanzari de bunuri apartinand unei societatii

Buna ziua,
O societate aflata in situatia de insolventa datorita datoriilor mari, dar nefiind introdusa in procedura, poate vinde bunuri aflate in patrimoniul sau, atat corporale sau necorporale.?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:20, 19 Februarie 2011
Dacă faţă de societate nu s-a deschis procedura de insolvenţă încă, aceasta poate să îşi vândă bunurile sale. Totuşi, vă recomand să acordaţi o atenţie deosebită condiţiilor în care vânzarea va avea loc, deoarece ulterior deschiderii procedurii aceste transferuri patrimoniale se pot încadra în categoria celor prevăzute la art. 79 şi 80 din Legea insolvenţei, pentru care administratorul/lichidatorul judiciar poate introduce acţiuni de anulare.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Amila, utilizator
puteti sa le vindeti daca nu sunteti in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil incepatorul99 incepatorul99 in urma cu un an s-a vandut un imobil iar acum firma intra in insolventa. Sunt repercursiuni aspra tranzactiei??? (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la o persoana juridica romana - voi avea probleme? andy33 andy33 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un apartament de la o persoana juridica romana (asociatii sunt arabi). Un avocat mi-a spus ca daca aceasta societate ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intimpla? albulescu albulescu Buna seara,administratorul unei SC a cumparat pe firma 10 autoturisme cu bani luati imprumut de la banca,a platit vreo 6-7 luni ratele,iar intre timp a vindut ... (vezi toată discuția)