avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept mostenire

Buna ziua. Am o intrebare legata de urmatoarea situatie: mama, tata si doi copii majori, parintii divortati. Tatal primeste o mostenire (de la mama lui care a decedat) o casa pe care vrea sa o vanda. Au cei doi copii dreptul la parte din aceasta mostenire? Poate tatal sa vanda acea casa fara acordul lor?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 15:32, 17 Februarie 2011
da.tatal lor poate sa dispuna dupa bunul lui plac de respectiva mostenire(dupa mama lui); nu are nevoie de acordul nimanui,mostenirea fiind privita legal ca facand parte din bunurile sale proprii.
desigur, daca acei 2 copii au fost si sunt de treaba, cu siguranta tatal lor le poate lasa lor casa,etc.
achiesez cu spusele colegului, tatal poate face orice cu mostenirea fara acordul copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)