avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca cineva si pe mine intr-o situatie.Daca eu nu am copii,am insa doi nepoti de frate dar vreau sa las o parte mare din averea mea sau chiar toata averea mostenire prin testament unei nepoate de verisoara de a doua,exista posibilitatea ca nepotii de frate sa-mi atace testamentul in justitie dupa deces,au ei prin lege un drept rezervat fiind nepoti de frate ? Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2008
dory.na, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:38, 11 Mai 2008
da, puteti face acest lucru, intrucat fratii si nepotii fac parte din grupa colateralilor privilegiati si nu sunt mostenitori rezervatari.
Sa inteleg ca acesti colaterali privilegiati nu pot impiedica in justitie intrarea intregii mase succesorale in posesia unui strain beneficiar al testamentului meu ? Acest beneficiar de fapt este favorizat de faptul ca ma ingrijeste deci nu am nimic personal cu nepotii mei dar asta este situatia. :(
Sunt mostenitori rezervatari
- descendentii
- ascendentii privilegiati (tatal si mama)
- sotul supravietuitor.

Nepotii din frati si surori nu sunt rezervatari. Prin urmare, puteti lasa prin testament cui doriti intreaga dvs. avere daca nu aveti mostenitori rezervatari din cele 3 categorii mai sus mentionate.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire Elenauntean Elenauntean Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)