Buna ziua,as vrea sa ma lamureasca cineva si pe mine intr-o situatie.Daca eu nu am copii,am insa doi nepoti de frate dar vreau sa las o parte mare din averea mea sau chiar toata averea mostenire prin testament unei nepoate de verisoara de a doua,exista posibilitatea ca nepotii de frate sa-mi atace testamentul in justitie dupa deces,au ei prin lege un drept rezervat fiind nepoti de frate ? Va multumesc mult
Sa inteleg ca acesti colaterali privilegiati nu pot impiedica in justitie intrarea intregii mase succesorale in posesia unui strain beneficiar al testamentului meu ? Acest beneficiar de fapt este favorizat de faptul ca ma ingrijeste deci nu am nimic personal cu nepotii mei dar asta este situatia. :(
Sunt mostenitori rezervatari
- descendentii
- ascendentii privilegiati (tatal si mama)
- sotul supravietuitor.
Nepotii din frati si surori nu sunt rezervatari. Prin urmare, puteti lasa prin testament cui doriti intreaga dvs. avere daca nu aveti mostenitori rezervatari din cele 3 categorii mai sus mentionate.
Mostenire
Elenauntean
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)