am inteles ca trebuie sa fac partaj succesoral in instanta dar unde trebuie sa incep tote acestea. Iar daca avem impozit sau taxe neplatite impiedica cu ceva partajul?
deschiderea succesiunii se face prin intermediul unui notar.de asemenea, in cazul in care intre mostenitori nu sunt litigii,pot face partajul prin intermediul notarului,fiind in acest caz o operatiune gratioasa.
doar in caz de nentelegeri se apeleaza la instanta
va trebui sa achitati impozitele,taxele,etc ce se refera la bunurile supuse partajului.
nereprezentand un act de dispozitie obtinerea certificatului fiscal cu datorii 0 nu este obligatorie in cazul partajului. Bunurile trec dintr-un patrimoniu intr-altul prin succesiune si nu prin partaj. Daca toti mostenitorii se inteleg cu privire la partea ce li se cuvine din bunuri puteti face un partaj voluntar, nu este nevoie sa apelati la instanta de judecata.
Succesiune cu partaj
lipan
suntem 2 persoane care dezbatem succesiunea pe casa mea(sot supravietuitor). Cota ce-mi revine este 88%(este formata si din bunuri personale ....). Cealalta ... (vezi toată discuția)