avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succsiune dupa decesul arintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succsiune dupa decesul arintilor

am inteles ca trebuie sa fac partaj succesoral in instanta dar unde trebuie sa incep tote acestea. Iar daca avem impozit sau taxe neplatite impiedica cu ceva partajul?
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 19:12, 17 Februarie 2011
deschiderea succesiunii se face prin intermediul unui notar.de asemenea, in cazul in care intre mostenitori nu sunt litigii,pot face partajul prin intermediul notarului,fiind in acest caz o operatiune gratioasa.
doar in caz de nentelegeri se apeleaza la instanta
va trebui sa achitati impozitele,taxele,etc ce se refera la bunurile supuse partajului.
nereprezentand un act de dispozitie obtinerea certificatului fiscal cu datorii 0 nu este obligatorie in cazul partajului. Bunurile trec dintr-un patrimoniu intr-altul prin succesiune si nu prin partaj. Daca toti mostenitorii se inteleg cu privire la partea ce li se cuvine din bunuri puteti face un partaj voluntar, nu este nevoie sa apelati la instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si partaj farkas laura farkas laura Intrebare:Care este varianta cea mai ieftina de partajare a unor bunuri ramase in urma decesului tatalui meu?. Mentionez ca suntem doi frati mostenitori si ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj lipan lipan suntem 2 persoane care dezbatem succesiunea pe casa mea(sot supravietuitor). Cota ce-mi revine este 88%(este formata si din bunuri personale ....). Cealalta ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)