suntem 2 persoane care dezbatem succesiunea pe casa mea(sot supravietuitor). Cota ce-mi revine este 88%(este formata si din bunuri personale ....). Cealalta persoana nu vrea sa facem si partajul in acelasi timp cu succesiunea.
Ce se poate intampla? Eu vreau sa inchei totul clar chiar daca sunt nedreptati si-mi este foarte greu.
Cum ar trebui sa procedez?
in cazul in care nu se poate efectua partajul prin procedura gratioasa(amiabil,la notar), singura posibilitate este doar prin instanta.in acest caz, va trebui sa achitati si taxe de timbru aferente valorii bunurilor supuse partajului.
pana atunci- trebuie sa-i dau cheie de la casa mea? va cere sa-i platesc chirie pe 12%?
Costurile - daca cer eu in instanta partaj- nu sunt functie de cota mostenita de fiecare?
Potrivit noilor dispozitii din Codul de Proc. civ. va trebui sa adresati mai intai notarului:" La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil şi de lege. În acest caz neîndeplinirea procedurii prealabile poate fi invocată nu numai de către pârât, ci şi de către instanţă, din oficiu. ". ...Da, taxa judiciara de tombru va fi in functie de cota pe care o solicitati....Nu trebuie sa ii dati cheile de la casa dvs.
e vorba de partajare nu dezbaterea succesiunii. Aceasta este in curs la notar si se pare ca o vom incheia aici. Doar partajul nu accepta sa-l facem acum si aici.OARE DE CE? Poate fi o capcana?
Succesiune
niina
buna sera pentru o succesiune in care partile nu se inteleg este obligatoriul sa merg la notar, inainte de a deschide succesiune in instanta? Va multumesc! (vezi toată discuția)