avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Intrebare lege.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Intrebare lege.

Buna ziua.Detin un magazin pe profil auto, iar de curand altcineva si-a deschis magazin de acelasi profil la un metru de mine, mi-a copiat logo, culorile firmei absolut tot, de la un amic am auzit ca este o anumita lege precum ca nu ai voie sa faci asta, decat la o anumita distanta.As dori sa stiu daca exista o asemenea lege sau amicul meu este informat gresit.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 20:26, 18 Februarie 2011
Nu exista o astfel de lege care sa prevada o anumita distanta.
Pentru a va proteja este bine sa inregistrati emblema societatii, logo, culori, etc. la ONRC si OSIM, astfel incat nimeni sa nu le poata folosi.
~ Conținut șters la cerere ~
daca sunteti inregistrat (ceea ce ar trebui pentru ca firma sa funtioneze legal) la Camera de Comert si Industrie adresati-va acesteia pentru a face verificari asupra firmei care va utilizeaza elementele descriptive (nume, emblema, logo etc)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata are dreptul sa foloseasca o sigla simo flores simo flores Intrebarea mea ar fi daca o persoana fizica autorizata poate folosi o sigla si care ar fi demersurile pe care trebuie sa le faca .Va multumesc! (vezi toată discuția)
Bannerul unei societati trebuie inregistrat undeva? mihai_pirjol mihai_pirjol Buna seara, Daca am desenat un banner, logo care o sa fie folosit in reclamele societatii trebuie sa-l declar undeva? De exemplu trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi de autor florin_pantazii florin_pantazii Buna ziua ma numesc Florin si as-i dori sa aflu niste informati despre dreptul de autor. Dorec sa deschid un site ( magazin oline ) dupa o metoda cred eu unica ... (vezi toată discuția)