avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

buna ziua

am primit astazi o citatie in calitate de martor legat de disparitia unei persoane. tin sa precizez ca persoana disparuta a fost gasita inecata. persoana despre care este vorba abia o cunoscusem intr-o seara la o zi de nastere. a 2-a zi cum nu a ajuns acasa am fost la politie si am dat declaratie impreuna cu inca 3 persoane care au fost prezente seara precedenta. intrebarea mea este: pot fi acuzat de ceva? ce se poate intampla? acum aproape 6 luni cand s-a intamplat toata treaba politistii au zis ca nu sunt suspiciuni de crima sau alte cele, iar acum sunt citat ca martor. o alta intrebare ar fi: pe citatie este trecut un numar de dosar penal. asta inseamna ca am dosar penal?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:39, 18 Februarie 2011
Nu va nelinistiti, nu aveti motiv de ingrijorare.
Este oarecum firesc ca decesul unei persoane prin inec sa se cerceteze, ceea ce duce la formarea unui dosar penal.
Daca sunteti chemat ca martor, inseamna ca nu sunteti dvs. ce suspectat / cercetat (daca o exista cineva suspectat).
Daca nu suntei implicat cu nimic in deces, nu veti fi acuzat de nimic. Mergeti cand ati fost citat si declarati ce stiti, chiar daca ati mai declarat odata acelasi lucru.
intrucat o persoana a murit in conditii suspecte s-a descis un dosar penal. dar nu este indreptat impotriva dvs ci imptriva unei fapte ce urmeaza a se stabili daca a fost accident, sinucidere sau crima. dvs pt ca ati fost printre ultimele pers care au vazut-o in viata tb sa dati o declaratie care sa ajute la lamurirea cauzei
numarul de dosar invocat in citatia remisa catre dvs,presupune in mod clar,fara echivoc ca s-a dispus un dosar de urmarire penala "in rem".
este indicat sa va prezentati la organul de cercetare penala si sa declarati cu sinceritate ceea ce cunoasteti.daca sunteti o persoana mai emotiva,luati cu dvs un avocat.
multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

totusi, am o nelamurire. ce inseamna 'urmarire penala "in rem"'
Inseamna ca s-a inceput urmarirea penala privind fapta (de omor in cazul descris de dvs.), fara insa sa se stie faptuitorul, sau sa fie urmarit acesta.
Daca vreti, e prima parte din activitatea parchetului, preliminara gasirii vinovatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare acte procedură hp777 hp777 Bună ziua. La începutul anului am fost citat, in calitate de MARTOR, la organul de anchetă penală, pentru a da o declarație! Acum am primit in cutia ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Calitatea de faptuitor - explicatie termen camy20 camy20 am fost citat ca inculpat de catre politie,am fost am dat declaratii si la un interval de doua luni,am primit o citatie in calitatea de faptuitor?ce inseamna ... (vezi toată discuția)