Bună ziua.
La începutul anului am fost citat, in calitate de MARTOR, la organul de anchetă penală, pentru a da o declarație!
Acum am primit in cutia poștală o citație, in care se spune, ca sa ma prezint in termen de 3 zile la organul de cercetare, pentru comunicarea actelor de procedura!
Daca nu ma prezint, se considera ca procedura a fost îndeplinită!
Menționez ca de la data când am dat declarația, ca si martor, nu am mai avut nici un contact cu organele de cercetare!
Întrebare: Ce reprezintă actele de procedura ce mi-au fost comunicate/transmise (eu trebuie sa ma prezint personal sa le ridic!)?
Mulțumesc anticipat!
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar dvs puteti sa aflati despre ce e vorba, ridicand inscrisurile!
Pote a fost dispusa clasare. Copia ordonantei se comunica nu doar suspectului si celui care a facut sesizarea, ci si altor persoane interesate. Aceasta este o varianta. Nu stiu cu privire la ce aspecte ati dat declaratii si daca va privea respectiva sesizare. Ridicati actele si veti afla din cuprinsul lor.
Nu ar trebui sa va fie teama sa ridicati actele. De regula, aceasta este procedura in ipoteza in care ati fost cautat acasa de catre un organ de cercetare penala pentru a va inmana (cel mai probabil citatia pentru prezentarea la instanta) actele, iar pentru ca aveti cutie postala, legea spune ca veti primi doar notificarea cu privire la actele ce trebuie ridicate de la organul de cercetare penala.
Cu toate acesta, nu ati povestit, daca nu sunteti dvs cel vizat de urmarirea penala. Pe noua procedura, indiferent daca este sau nu indicat faptuitorul, urmarirea penala se incepe in rem si acesta este ascultat ca si martor, ulterior suspect, inculpat.
Citatie
ContSters193628
buna ziua
am primit astazi o citatie in calitate de martor legat de disparitia unei persoane. tin sa precizez ca persoana disparuta a fost gasita inecata. ... (vezi toată discuția)