avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am si eu o intrebare ma poate lamuri cineva?sunt divortata in urma divortului copilul a ramas la mn prin hotarare definitiva si irevocabila.sotul nu sa prezentat la divort la niki o infatisare si nu mai stiu nimik de el.acum vreau sa plec la sora mea in cipru.de ce imi trebuie acordul lui????multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 17:40, 17 Februarie 2011
Daca minorul va este incredintat dvs prin hotarare definitiva si irevocabila, nu aveti nevoie de acordul sotului pentru a iesi din tara.
La frontiera romana prezentati sentinta judecatoreasca de divort .Minorul sa fie trecut pe pasaportul dvs.
stimata d-na,
ca sa plecati cu copilul dvs in Cipru,NU AVETI NEVOIE de acordul tatalui.Cipru face parte din UE,ca atare, la granita este suficient sa prezentati hotararaea in original(sau o copie legalizata) prin care v-a fost incredintatat dvs copilul
Din cate cunosc, doar partea de sud a Ciprului se supune normelor UE
A-ti putea intampina vreo dificultate dc sora dvs sta in alta partea a insulei..dar la ce cunostinte vaste au vamesii..
nu va trebuie acordul.... sentinta judecatoreasca trebuie sa aiba aplicate mentiunea irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in afara tarii jewelled jewelled In baza sentintei definitive de divort, copilul minor mi-a fost incredintat spre crestere si educare. Acum are 15 ani si este posesoare de CI. Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate un copil minor trecut pe numele tatalui fara acordul lui? regizor regizor Buna ziua...Am si eu o intrebare...As dori sa aflu cum pot merge impreuna cu copilul care este minor in alta tara...coplul fiind trecut pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)