avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Carnet de munca necompletat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Carnet de munca necompletat

Buna ziua.
Am preluat de curand contabilitatea unei societati cu un salariat.
Carnetul de munca al acestuia a fost tinut la societate din 2007.Toate actele ce privesc contractul individual de munca au fost depuse la ITM,dar fara prezentarea carnetului.Comisionul ITM 0,75% a fost platit. Pur si simplu,a ramas la societate,fara proces de predare-primire.
Stiu de existenta amenzii pentru nescanare,dar ce pot face pentru a putea avea carnetul completat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: madellaine , utilizator 10:18, 18 Februarie 2011
Obligativitatea scanarii este doar pentru carnetele de munca ale salariatilor ce au realizat vechime in munca pana in 2001. Dupa 2001 nu trebuie duse carnetele de munca la scanat. Prezentati-l la ITM pentru completare deoarece, daca ati platit comisionul de 75% inseamna ca societatea nu este certificata pentru completarea acestora.
Multumesc.
Persoana in cauza are carnet de munca din 1978. In acest caz,il voi duce la scanare, dupa completarea datelor de catre inspector. Ma interesa daca exista posibilitatea sa primesc amenda pentru necompletare,tinand cont de faptul ca vina este impartita la 2 (societatea in cauza si inspector)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca prelucrate dar nescanate MOSOR MOSOR Ce se întâmplă dacă am 3 carnete de munca primite de la alte unităţi şcolare, prelucrate dar nescanate? Eu am dus carnetele unităţii noastre în 2009. ... (vezi toată discuția)
Scanare carte de munca liapetcu liapetcu De la inceputul lunii februarie am un alt job si nu stiu cum se procedeaza cu caretea de munca.Actualul angajator imi spune ca intra in obligatia fostului ... (vezi toată discuția)