avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile infiatului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile infiatului

bunici mei vor sa infieze o nepotica de 3,5 ani . Ce drepturi are dupa moartea lor daca nu are 18 ani inpliniti si daca beneficiaza de vre un ajutor din partea statului privind pensia alimentara ?
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 02:20, 18 Februarie 2011
in cazul in care sunt intrunite conditiile infierii(adoptiei), cel adoptat va avea exact aceleasi drepturi cu ceilalti copii(daca exista) ai adoptatorilor
de asemenea,conform legislatiei in vigoare, adpotia(infierea) se manifeste sub forma de efecte depline(totale)
intrebarea dvs cu pensia alimentara cred ca este o gluma;pensia alimentara se acorda doar de catre instanta si se imputa unuia din ex soti.
va avea dreptul la pensie de urmas
octaviantg-jiu a scris:

bunici mei vor sa infieze o nepotica de 3,5 ani . Ce drepturi are dupa moartea lor daca nu are 18 ani inpliniti si daca beneficiaza de vre un ajutor din partea statului privind pensia alimentara ?

Inainte de a vedea de drepturi trebuei vazut daca adoptia e posibila. Minora are parinti? Daca DA, ei se ocupa de ea? Ce motiv exista pentru adoptie? Ca sa fie adoptata minora trebuie sa aiba statut de copil adoptabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru persoana cu handicap infiata Grendizer Grendizer Buna. Ma numesc Mihai, sunt pensionat cu handicap grad 2 Accentuat. Sunt Pensionat de la varsta de 16 ani, acum am 30 ani. Eu am fost infiat the catre Tatal ... (vezi toată discuția)
Despre adoptia bunici mele marian_26 marian_26 Bunica mea (traieste) poate sa imi faca vreun act de vanzare cumparare pe terenuri, imobile sau ce mai are ca mostenire dupa sot asta dupa ce am trecut eu pe ... (vezi toată discuția)
Infierea unui copil rozadiana rozadiana Buna.Ma numesc Emilia si rog pe cei abilitati sa ma ajute sa lamauresc daca pot infia nepotul meu de 3 ani.Cum nu cunosc modul in care se converseaza pe ... (vezi toată discuția)