avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre adoptia bunici mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre adoptia bunici mele

Bunica mea (traieste) poate sa imi faca vreun act de vanzare cumparare pe terenuri, imobile sau ce mai are ca mostenire dupa sot asta dupa ce am trecut eu pe numele bunici?
Dupa ce a decedat bunicul pot sa mai fac vreun demers pt a lua jumatate din pensia pe care o avea cand traia bunicul meu?
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 16:22, 9 Octombrie 2012
Daca ati fost adoptat de bunica ulterior decesului bunicului nu puteti cere sa beneficiati de pensie de urmas intrucat nu ati fost fiul acestuia. Bunica/mama poate sa va vanda insa actele de acest gen pot fi atacate de catre ceilalti mostenitorii rezervatari.
Dar am auzit si eu ca dupa ce ma trec pe numele bunici pot sa fac act pe imobilul bunici care il mai detine bunica. bunica mai are 2 fete si 1 baiat fetele bunici se inteleg amandoua dar cu fratele nu se inteleg deloc, mai rau fiul bunicii a pus stapanire ca asa se zice ca (fiul mosteneste tot) ne da afara pe mama si sora lui mama mea fara motiv si fara vreun act de proprietate la indemana a pus stapanire peste tot si la bunica la tara si la imobilul pe care il detine bunica si mai rau fiul bunici nu poate dovedi ca detine ceva pt ca nu are acte pe ce spune ca are. Dar eu nu o sa devin fiul bunici dupa ce o sa sa imi schimb actele nu o sa am aceleasi drepturi ca si fiul de drept?
Sa va schimbati numele e doar o formalitate, sunteti deja fiul adoptat al bunicii cu drepturi egale cu cele ale copiilor firesti, sunteti frate deci al mamei, matusii si unchiului.
V-a adoptat si bunicul sau numai bunica ?
Sunteti minor .. sau ce legatura aveti cu pensia bunicului ?
ma adoptat doar bunica, nu si bunicul pt ca bunicul a decedat, eu am varsta de 26 de ani, vroiam sa stiu daca mai pot face ceva dupa ce o sa ma trec pe numele bunici si al bunicului daca mai ot cere jumatate din fosta pensia a bunicului asa cum am facut cu bunica care ma adoptat. Va multumesc anticipat
Dacă persoana decedată era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii, au dreptul la pensie de urmaş:
1. Copiii până la vârsta de 16 ani; dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în
una dintre situaţiile prevăzute anterior.
2. Soţul supravieţuitor

Gasiti alte detalii, care poate va intereseaza, pe site-ul ministerului muncii [ link extern ]

Asa cum v-am spus si mai sus, daca bunica v-a adoptat dupa moartea bunicului rezulta ca acesta(bunicul) nu a fost parintele dumneavoastra deci nu aveti cum sa luati pensie de urmas. De pe urma bunicii ati putea beneficia, in conditiile de mai sus, numai dupa ce aceasta va deceda.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema tatăl ... Bibi60 Bibi60 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Tatăl meu care este decedat a avut un frate, care si el este decedat.Mama celor 2 frati( si ea ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru bolnavii psihic AdrianBOA AdrianBOA Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a [b]adoptat legal[/b] un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, ... (vezi toată discuția)