avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de plecari voluntare cu ordonanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de plecari voluntare cu ordonanta

Buna ziua
As dori sa stiu daca in cazul in care accept sa plec de la unitatea la care lucrez, prin programul de plecari voluntare, pe langa beneficiile pe care mi le acorda unitatea, 18 salarii brute ( salarii compensatorii) si 8000 lei, beneficiez si de somaj.
Mai am putin pana la pensie si nu as vrea sa pierd aceasta oportunitate, cu atat mai mult cu cat ei vor sa restructureze cat mai multe posturi
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 12 Mai 2008
Revin pentru ca am uitat sa intreb daca la banii pe care mi-i acorda ca si ordonanta se ia impozit si alte taxe.
Daca da cam cat ar fi cuantumul in procent?
Daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 si CIM este desfacut prin concediere din motive care NU tin de persoana salariatului beneficiati de somaj .
Pentru salariile compensatorii veti plati impozit.
mihaela_dumitra a scris:

Buna ziua
As dori sa stiu daca in cazul in care accept sa plec de la unitatea la care lucrez, prin programul de plecari voluntare, pe langa beneficiile pe care mi le acorda unitatea, 18 salarii brute ( salarii compensatorii) si 8000 lei, beneficiez si de somaj.
Mai am putin pana la pensie si nu as vrea sa pierd aceasta oportunitate, cu atat mai mult cu cat ei vor sa restructureze cat mai multe posturi
Multumesc

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In situatia dvs, beneficiati de indemnizatia de somaj prevazuta de Legea nr.76/2002 (incetarea c.i.m. facandu-se prin desfiintarea posturilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concediere ioanatm ioanatm Care e procedura de concediere din motive neimputabile salariatului pentru o persoana care are atat contract individual de munca, cat si de drepturi de autor? ... (vezi toată discuția)
Plecari voluntare elena stan elena stan Buna ziua, Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti daca pentru sumele primite in urma plecarii voluntare(art.55/b) este corect sa sa opreasca ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara-revenire din cic-unde? cristina75 cristina75 Ce este REORGANIZAREA JUDICIARA a unei firme? Care sunt efectele ei privind CIM? Revin cu situatia mea: sunt in CIC pana in 21 feb. 2009. Am aflat de ... (vezi toată discuția)