avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt auto, fara permis, baut si accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt auto, fara permis, baut si accident

buna ziua, fratele meu minor mi-a sustras masina din garaj impreuna cu un prieten, bauti fiind au lovit un stalp dupa care au mers intr-un bar unde au consumat bauturi alcoolice. S-au intors au luat masina si au lovit o bordura moment in care au sarit airbagurile si s-a blocat computerul de bord dupa care au incredintat-o unui alt prieten care avea permis de conducere si care a vrut sa vada cum merge masina..Ulterior toti trei au incercat s-o repare (aripa stanga fata) cu un ciocan.De dimineata fratele meu l-a sunat pe tatal meu sa aduca masina acasa, ceilalti nerecunoscand nimic. La politie fratele meu a declarat ca era singur la volan , ulterior a recunoscut ca erau si ceilalti.Fratelui meu i sa intocmit dosar penal cu sase capete de acuzare. Pot sa ii acuz pe ceilalti doi de complicitate, reparatie fara autorizatie si neanuntarea politiei de accident?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:20, 12 Mai 2008
DA.
in primul rand pentru ce vrei tu sa- acuzi ? exista asemenea infractiuni? NU. in afara de complicitate, sunt contaventii. Organele de cerc pen tre sa faca cerc pt stab participatiei fiecaruia. cam care ar fi cele 6 infractiuni de care este invinuit fratele tau? daca sunt la plangere prealabila, tuu fiind parte vatamata, iti poti retrage plangerea. vino cu mai multe detalii daca vrei un raspuns concret.
furt, conducere in stare de ebrietate, conducere fara permis, parasirea locului accidentului, reparatie fara autorizatie.
cel cu care a luat-o din garaj are 17 ani, la fel ca fratele meu iar celalalt are 22 ani.IN total au fost 7 pers, ceilalti 4 ajutandu-l sa o tracteze si sa incerce sa-i indrepte aripa.Dp ce a lovit-o prima data , au plecat toti 7 la un bar apoi au luat-o si au lovit-o a doua oara.Moment in care computerul de bord s-a blocat si masina nu a mai pornit
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2008
maddie21, utilizator
Pai nu sunt complici, sunt autori. Cel putin cel de 22 de ani si fratele dvs.
Oricum raspund pentru furt. Luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto si furt auto provocat de minor maddie21 maddie21 buna ziua, fratele meu minor mi-a sustras masina din garaj impreuna cu un prieten, bauti fiind au lovit un stalp dupa care au mers intr-un bar unde au consumat ... (vezi toată discuția)
Furt ddx ddx Este vreun avocat online? (vezi toată discuția)
Amenintari rca ContSters133554 ContSters133554 Buna seara! Povestea este un pic mai complicata, dar incerc sa fiu cat mai explicita. Fratele meu a lovit o masina parcata, din cauza unui caine care a aparut ... (vezi toată discuția)