Buna seara! Povestea este un pic mai complicata, dar incerc sa fiu cat mai explicita. Fratele meu a lovit o masina parcata, din cauza unui caine care a aparut in calea masinii, in luna noiembrie si dupa cum este noua procedura a incheiat o intelegere amiabila si i-a dat RCA-ul sau celui care era parcat pe trotuar. Si-a facut masina in regie propie din mai multe motive: ca sa nu urce rata casco pe anul urmator(masina este in leasing) ca sa nu afle nici mama pe al carei nume este cumparata masina si pentru ca nu l-ar fi costat mai mult de 1000lei, cu mult mai putin decat marirei totala a primei de asigurare. Dupa 3 luni au inceput sa il caute prima oara pagubitul, cel cu masina parcata, seful de la service-ul unde si-a reparat acesta masina pentru ca nu isi primise banii pe lucrare, un inspector de la asigurari de la investigatii speciale:O. La cateva zile dupa ce a fost anuntat ca trebuie sa se duca la o reverificare a masinii s-a dus la firma de asigurari unde l-au luat la intrebari 3 inspectori de la investigatii speciale, cu afirmatii de genul ca "cam stim cum s-a intamplat asta" "poate vreti sa va ganditi ca prietenia nu trebuie sa va tarasca in lucruri de genul asta"," ca o sa va supunem unui test cu poligraful", "vom face o expertiza amanuntita a masinii"," cel mai bine este sa va retrageti dosarul". Ceea ce l-a speriat cel mai tare este faptul ca i-au zis ca masina trebuia sa fie facuta cu o autorizatie de reparatie, chiar daca in regie propie, si ca acest lucru ar fi infractiune. Cei de la asigurari au zis ca vor da banii service-ului si ca il vor da pe el in judecata pentru recuperare, pentru conditiile suspecte ale accidentului. Acum nu avem decat doua variante dupa parerea mea: sa retraga dosarul (insa ce certitudine avem ca prima declaratie va total anulata) pentru a nu fi pasiv de infractiune si sa platim reparatia celeilalte masini sau sa ii lasam sa isi urmeze regulile. Avem termen pana luni sa alegem.
In momentul cand ati mers la asiguratorulo dv.RCA pt. deschiderea dosarului pt.cel pe care l-ati accidentat, inspectorul de daune de la asigurator trebuia sa va inmaneze si dv. un document de introducere in reparatie pt. masina dv. Formularile cu care v-au amenintat sunt puerile, neprofesioniste si menite sa va descurajeze.Daca ati avut martori la aceasta discutie actionati-i in instanta dar in prelabil anuntati asguratorul de intentia dv.
Dupa producerea accidentului fratele meu nu mers la asigurator pentru deschiderea dosarului, deoarece am inteles ca o data cu introducerea constatarii amiabile nu mai este nevoie ca ambele masini sa mearga impreuna la asiguratori sau la politie. Efectiv au completat formularul, cel pe care l-a lovit s-a dus si a deschis dosarul de dauna cu RCA-ul frateleui meu, iar aceasta si-a reparat masina in regie proprie. Din cate am mai aflat intre timp, ar fi avut obligatia sa mearga impreuna cu cel pe care l-a lovit atunci cand s-a deschis dosarul. Faptul ca nu a facut acest lucru reprezinta o infractiune (chiar nu a stiut!)?Sau era de datoria inspectorului sa il anunte macar pe cel care a deschis dosarul(cel cu masina parcata) sa ia legatura si cu fratele meu pentru a le da amandurora autorizatie de reparatie? Va multumesc pentru raspuns.
Asigurare rca
anamarya
Buna ziua,in urma cu 3 luni de zile am fost implicata intr-un accident de masina.Vina nu a fost a mea.Accidentul s-a petrecut intr-un peco.Masina mea era ... (vezi toată discuția)