avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

Buna ziua,in urma cu 3 luni de zile am fost implicata intr-un accident de masina.Vina nu a fost a mea.Accidentul s-a petrecut intr-un peco.Masina mea era parcata la o statie de benzina,si un sofer cu un tir nu s-a asigurat cand a intors si m-a lovit in plin.A venit politia,am incheiat totula amiabil,gen mica intelegere,mi-a dat delclaratie ca a fost vina lui in accident cu desen-ul cum m-a lovit....toate demersurile specifice.Politia a venit dar nu am vrut sa fac plangere.Mi-a dat asigurarea lui...in fine...azi am fost sunata de la cei cu asigurari ca cel care m-a accidentat si-a modificat delcaratia ceva de genu...ca nu a fost vina lui...si acum cei de asigurari au zis ca daca nu platesc 2000 de euro reparatia masinii ma dau in judecata.Mentionez ca nu am primit nici o somatie,nimic...doar azi am fost sunata...L-am sunat pe cel care m-a accidentat si a zis ca el nu mai este in tara de 3 luni si ca nu a schimbat nimic.Ce este de facut?Regret ca nu am mers la politie...dar eu am declaratia lui in care isi recunoaste vina...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:45, 14 Aprilie 2011
Ancheta firmei de asigurari nu poate depasi 90 zile,deci ar fi tardiva o modificare de declaratie.Verificati dosarul la inspectorul respectiv, dar nu semnati nimic.
Declaratia data de acel sofer este in favoarea dv. Lasati-i timp asiguratorului sa-si termine cercetarile si apoi faceti o plangere la CSA si daca nu rezolvati nimic cu ei chemati la conciliere asiguratorul si puneti-io in vedere ca doriti sa va repare masina
conform obligatiilor reiesite din legea RCA iar in caz de refuz ii veti actiona in instanta si vor plati pe langa daune si cheltuieli de judecata si penalizari de intarziere si alte despagubiri pe care le veti cere in instanta . Pt aceasta ultima faza este bine sa va pregatiti de pe acum un avocat bun specializat in daune din asigurari care sa va reprezinte interesele in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Accident auto: vinovatul nu s-a prezentat la politie pentru declaratie axandrel axandrel Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire cum ar trebui sa procedez in cazul situatiei de mai jos. Sotia mea a gasit masina lovita in parcarea unui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea amiabila hiturile hiturile In 24.02 am avut un incident cu conducatorul unui tir (sofer angajat la o firma). In urma acestuia am completat un formular de constatare amiabila in care el ... (vezi toată discuția)