avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratii finante
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratii finante

In cursul lunii ianuarie 2011 am deschis un PFA (persoana fizica autorizata) cu inregistrare la ORC. Mai trebuie sa inregistrez acest PFA la Administratia Financiara ( am verificat pe site-ul ANAF si sint deja inregistrat)? Ce declaratii trebuie sa depun lunar in conditiile in care trebuie sa platesc impozitul pe venit, sanatatea si pensiile? Lunar sau trimestrial?Daca venitul este mai mic decit salariul minim pe economie trebuie sa plataesc contributiile luind in calcul acest salariu minim?
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 12:21, 18 Februarie 2011
La ANAF depui declaratia pentru venitul estimat pe 2011, si cu o copie te duci la casa de sanatate, unde platesti trimestrial 5,5% din acest venit estimat. La anul, dupa ce depui la ANAF declaratia de venit realizat, faci o regularizare si la sanatate. La pensii platesti daca ai un venit anual mai mare de 8088 lei. Plata este de 222 lei pe luna (minimul platibil).
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii,contracte pfa & semnatura electronica Ankora Ankora 1.Ce declaratie se depune si unde in termen de 15 zile de la infiintarea PFA-neplatitor TVA, CAEN 7311, iar apoi care sunt cele obligatorii, unde se depun si ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit dependent de angajator? quasarul quasarul Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)