avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BUNA ZIUA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BUNA ZIUA

DACA UNITATEA ELIBEREAZA BON FISCAL SI FACTURA PLATESTE TVA DE 2 ORI?
Cel mai recent răspuns: ContSters176126 , utilizator 12:44, 14 Decembrie 2011
Nu are de ce sa elibereze bon fiscal si factura, ci factura si chitanta.
TVA SE DEDUCE SAU SE COLECTEAZA NUMAI DIN FACTURA,EXCEPTIE FAC DOAR BONURILE FISCALE DE COMBUSTIBIL(ALIMENTARE DIN PECO),PENTRU CARE NU SE ELIBEREAZA FACTURA
buna ziua dana.daca am doar bon pe o cantitate mai mare(300-400 litri), pot sa deduc tva/cheltuieli, daca folosesc motorina pt un utilaj(excavator).imi lipsesc cateva facturi de la peco, am numai bonurile
referitor la deductibilitate TVA ,nu,va trebuie factura,avand in vedere ca e vorba de un utilaj;in codul fiscal la art 145 si 146(vezi si normele metodologice) sant prevazute unele exceptii pentru vehicule(sic,pe bonul fiscal ar trebui trecut si nr inmatriculare vehicul,si nu cred ca aveti,glumesc);referitor la cheltuiala,pentru ca bonul fiscal sa capete rol de document justificativ(vezi cheltuiala deductibila) puteti intocmi un decont de cheltuieli,receptie;vedeti si articolul de mai jos:
[ link extern ] /


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva Cimss Cimss Buna ziua, As avea si eu o intrebare : se deduce tva-ul de pe bonurile de combustibil ( benzina si motorina ) folosite pentru utilajele ( excavator, pompe ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri de combustibil Bossde_Boss Bossde_Boss Buna ziua!... Mai sunt acceptate bonurile de combustibil in contabilitate sau trebuie neaparat factura? (vezi toată discuția)
Contul 6022 - bonuri de benzina anamaneaconta anamaneaconta Pt contul 6022 am creat 2 analitice: 6022.01 - cheltuiala cu combustibil - deductibila 6022.02 - cheltuiala cu combustibil nedeductibila Pentru bonurile ... (vezi toată discuția)