avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama supravietuitoare fiului are drept de mostenire in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama supravietuitoare fiului are drept de mostenire in cazul in care acesta are copii ?

Buna ziua,
Tata a fost casatorit a doua oara. Sotia a decedat neavand copii (nici inainte de casatorie, nici impreuna).
De pe urma ei a ramas o casa, care a fost cumparata in timpul casatoriei si pe care tata a mostenit-o integral.
De curand a decedat si tata.
Eu sunt singurul copil al lui dar traieste si mama acestuia, bunica mea.
Va rog sa-mi spuneti cine mosteneste casa, prin succesiune ?|
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 12:50, 18 Februarie 2011
numai dvs
Multumesc, conform carui act normativ?
art 669 cod civil
ar fi mostenit bunica , doar daca tatal dvs nu ar fi avut copii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua. As avea si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati. Bunica mea ( in viata ) a fost casatorita cu bunicul meu ( decedat fiind). Acestia au 2 copii: ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire in caz de deces (pentru bunuri dobandite inainte de casatorie) irinadionescu irinadionescu Buna ziua, Tatal meu a decedat recent, iar acum urmeaza a fi facuta succesiunea (mostenitori fiind eu, fratele meu si sotia tatalui). Mentionez ca acesta ... (vezi toată discuția)
Sotia are drept la mostenirea sotului decedat? flocam flocam Tata a decedat in iulie 2005. In martie 2006, s-a facut succesiunea. Masa succesorala, o casa si ceva teren, dobandit in timpul casatoriei. In 2012, moare si ... (vezi toată discuția)