avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare definitiva
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare definitiva

Pentru inceput as dori sa va multumesc inca odata pentru raspunsurile pe care le-am primit pana acum si daca se poate as mai abuza de cunostintele dumneavoastra in domeniu.
Am o sentinta care dispune: evacuarea neconditionata, respinge cererea reconventionala, dispune nulitatea actului de dare in folosinta(contract de inchiriere), dispune restabilirea situatiei anterioare a imobilului adica magazie de seminte.
Aceasta sentinta a fost atacata de catre parat la curtea suprema , care decide citez: admite in parte apelul declarat de parata reclamanta reconventional impotriva sentitei civile. Schimba in parte sentinta apelata in sensul ca : admite in part actiunea principala de reclamanti. admite in parte cererea reconventionala formata de parat. Dispune evacuarea paratei apelante din imobilul proprietatea reclamantului conditionata de plata investitiilor efectuate de parat la acest imobil. Instituie un drept de retentie asupra imobilului in favoarea paratei pana la plata sumei datorate de catre reclamanti. mentine in rest dispozitiile sentintei apelate.
Intrebare:
1.Pana la urma cine poate incepe executarea silita ?
2. Cine ce poate sa ceara ?
3.Eu ca reclamant pana la urma cu ce raman: magazie sau moara?
4. pentru a incepe executarea am nevoie si de o incheiere judecatoreasca sau e deajuns sa ma adreses direct executorului judecatoresc ca parte interesata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:54, 12 Mai 2008
Cel putin eu inteleg ca trebuie sa-i dati banii ca apoi sa puteti sa evacuati parata.

Va puteti adresa executorului judecatoresc competent, cu cerere de executare silita si titlul executoriu in original. Bineinteles, evacuarea este conditionata de indeplinirea de catre dumneavoastra a dreptului de retentie.
Imi puteti spune daca paratul poate incepe si el executarea ?
Si paratul poate sa inceapa executarea silita a hotararii in ceea ce priveste recuperarea cheltuielilor cu investitiile facute la imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sau nu ? cat termen mai am ? adibulbi adibulbi As dori sa stiu cat timp mai am la dispozitie de la admiterea cererii de incuviintare si dispunerii evacuarii . Am o problema mult mai delicata , care ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retentie PGG PGG sa facut partajul in 2008,rara stirea mea,am aflat acum cateva luni,am deschis un proces care este pe rol cu drept de retenti,pana la solutionarea procesului ... (vezi toată discuția)