avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Certificate verzi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Certificate verzi

În anul 2009 în urma unei licitaţii electronice societatea noastră în calitate de consumator a încheiat un contract pentru furnizarea energiei electrice pentru consumnatori eligibili. La capitolul PREŢ s-a stabilit că preţul este ferm pe toată durata derulării contractului cu excepţia modificării pe parcurs a tarifelor reglementate de către ANRE.
În luna februarie 2011, la două luni după încetarea contractului,ne solicită plata unei sume consistente reprezentând c/valoarea certificatelor verzi pe perioada 01.01.2010 - 30.11.2010, motivând faptul că la data semnării contractului nu se cunoştea valoarea certificatelor verzi pentru anul 2010, motiv pentru care nu a putut să fie inclusă în preţul de bază a energiei electrice. Furnizorul invocă art.45 din Ord.ANRE 22/2006 în care se prevede că CV (cumpărător de certif.verzi) are dreptul să recupereze costurile achiziţionării certif.verzi de la consumatorii eligibili prin mărirea corespunzătoare a preţului de vânzare a energiei electrice. Este corectă această solicitare după finalizarea contractului ?
Cel mai recent răspuns: clientX , utilizator 19:06, 18 Februarie 2011
In romania? Este corecta.
Exista spete, in special in cazul precontractelor vinzare-cump, in care instantele au luat in calcul lipsa de predictibilitate a unui factor nespecificat in antecontract, in sensul ca au anulat "legea partilor".
In acest sens cei mai vechi pe pietele economice libere au inventat arbitrajul comercial, care v-ar fi ajutat enorm in cazul dvs, daca a-ti fi prevazut asta in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate verzi dirina2 dirina2 Buna ziua! Am primit o factura de la Electrica pentru plata certificatelor verzi pe o perioada de cateva luni a anului 2012 si aceasta are o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Certificate verzi facturate dupa 6 luni de la incheierea contractului ile27 ile27 Pana la data de 30.06.2012, am avut contract cu un furnizor de energie electrica, dupa care am lucrat cu alt furnizor de energie. La data de29 martie 2013 ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)