avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refinantare esuata
Discuție deschisă în Executare silită

Refinantare esuata

Buna ziua,

Eu ma aflu in urmatoarea situatie :
- In urma cu 2 ani am refinantat un credit, banii au fost virati de catre banca unde am facut refinantarea(banca A) catre banca initial creditoare(banca B).
- Contractul cu Banca B stipuleaza ca in momentul returnarii creditului sa fie informata cu 'o scrisoare' (nu un tip anume de scrisoare) care sa specfice intentia mea, iar aceasta scrisoare sa fie trimisa cu cel putin o sapt. inainte de returnare. Banca A a analizat contractul si a formulat/trimis aceasta scrisoare catre Banca B, insa cea din urma refuza sa recunoasca primirea, e drept nici Banca A nu are dovada trimiterii, si in acest temei Banca B a refuzat sa inchida creditul.
Eu sunt in situatia in care acum sunt restant catre Banca B si nu ma pot achita, si nici nu consider ca e corect, de obligatiile catre ea. Mai mult sunt amenintat (chiar hartuit de o firma de recuperare) cu executarea silita. Aceasta firma de recuperare insista cu scrisori si telefoane de amenintare de mai bine de 6 luni.
Practic sunt pus sa platesc 2 rate pentru un singur credit.
Am fost si la OPC unde am fost sfatuit sa astept procesul de executare silita si atunci sa imi prezint argumentele in instanta. Eu ma gandeam sa merg eu primul in instanta dar ei mi-au zis ca in cazul in care pierd sunt pasibil de a plati si cheltuieli de judecata.
As aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste opinii asupra ce se poate intampla si cum ar trebui sa reactionez.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Executare silita pt suma de 3500 ron elaradu elaradu buna seara. sunt intr-o mare incurcatura cu un credit pe care il stiam incheiat dupa ce am facut o refinantare acum 3 ani la o alta banca. timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Hartuit de 7 ani de diverse firme de recuperare ionica22 ionica22 Buna ziua, de vreo 6-7 ani de zile sunt sunat de diverse firme de recuperari si amenintat in toate felurile pentru o creanta despre care inca nu stiu de la ... (vezi toată discuția)
Kruk românia srl poate fi executor judecătoresc? Otomega25 Otomega25 Am un credit la o banca, merg cu o restanta de aprox 1200€ de câteva luna dar plătesc... uneori mai mult decât rata 200€ alteori mai puțin iar datele ... (vezi toată discuția)