avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pt suma de 3500 ron
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pt suma de 3500 ron

buna seara. sunt intr-o mare incurcatura cu un credit pe care il stiam incheiat dupa ce am facut o refinantare acum 3 ani la o alta banca. timp de 3 ani nu am mai primit absolut nimic acasa de la banca respectiva cand de curand m-am trezit cu un telefon ca as avea de platit 3400 de ron. la inceput am fost cautata de banca respectiva apoi de o firma de recuperare creante si de banca in acelasi timp... dar nu ar fi trebuit sa apar cu datorie ori la banca ori la firma?
dupa ce am facut o sesizare catre banca si am primit raspuns negativ am incercat sa vb cu firma de recuperare si atunci am aflat ca nu figurez cu dosar in baza lor de date(cu toate ca primisem telefoane si scrisori pana nu de mult)... la cateva zile am primit o noua scrisoare de la alta firma de recuperare care astazi mi-a dat mesaj ca se apropie termenul de executare silita.. chiar pot face asta pt suma asta? vreau sa mentionez ca inainte sa primesc mesajul de la firma de recuperare am vorbit la banca si mi s-a spus ca nu au vandut creantele catre nicio firma de recuperare..
ce pot face in cazul acesta? va rog astept un raspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:46, 17 Octombrie 2011
Solicitati lamuriri bancii de ce creditul nu a fost inchis in urma cu 3 ani. Daca au dreptate, fie platiti restanta, fie asteptati sa se presrie. Insa in conditiile noului Cod Civil este foarte foarte greu ca pentru o creanta sa mai intervina prescriptia extinctiva.
Daca nu au dreptate, insistati sa va inchida creditul retroactiv si sa va elibereze o dovada in acest sens.
In caz de refuz faceti sesizare la OPC si actionati-i in judecata cu o actiune in constatare, solicitand instantei sa constate stingerea datoriei prin plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie nestinsa dupa refinantare elaradu elaradu Buna seara! Ma numesc Elena, am 45 de ani si sunt una din multele persoane care are o problema cu bancile.. In anul 2007 am facut un credit la [editat] pe care ... (vezi toată discuția)
Refinantare esuata pamabo pamabo Buna ziua, Eu ma aflu in urmatoarea situatie : - In urma cu 2 ani am refinantat un credit, banii au fost virati de catre banca unde am facut ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila - termen de prescriptie pentru plata datoriilor jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua Am si eu o intrebare:acum 3 ani si jumatate am luat un abonament la orange si nu l-am mai platit ,intrebarea mea este daca exista un termen in care ... (vezi toată discuția)