avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Vama
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Vama


Am urmatoarea provocare. Produsul pe care vreau sa il achizitionez este din punct de vedere fizic in comunitatea europeana, in proprietatea unei firme din germania.

Compania imi vinde produsul printr-o alta firma aflata inafara comunitatii europene, expeditia fiind facuta din Germania, cate firma din Romania.

Am vorbit cu un comisionar vamal despre problema care mi-a comunicat faptul ca nu trebuie sa trec cu produsul prin vama avand in vedere ca expeditia produsului este intra comunitara, cu toate ca din punct de vedere scriptic el vine din afara comunitatii.

Ma intereseaza urmatoarele :

1. Este corect ce mi s-a comunicat de catre comisionarul vamal
2. Chiar daca este corect sau incorect sub incidenta carei legi sta aceasta problema ca sa o pot consulta

VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionutz84 , utilizator 22:20, 18 Mai 2011
codul vamal comunitar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare eori analici analici Buna ziua o firma care face import trebuie sa se inregistreze in EORI? (vezi toată discuția)
Taxe vamale pe colet de tip cadou manolachealex manolachealex Din cate am inteles de la niste prieteni, daca primesti un cadou din SUA sau China sau orice alta tara care nu e membra a Uniunii Europene trebuie sa platesti ... (vezi toată discuția)
Export in afara uniunii europene Andreea939 Andreea939 Buna ziua Suntem o microintreprindere ce se ocupa cu producerea si comercializarea ceasurilor de perete. Dorim sa comercializam aceste ceasuri de perete si ... (vezi toată discuția)