avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis de conducere

Buna
o persoana a fost condamnata la 1 an si 6 luni pentru sustragere de la probe biologice.
Dupa cat timp poate avea din nou permis de conducere?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:34, 18 Februarie 2011
Precizati modalitatea de executare, pentru ca in functie de aceasta termenul este diferit ( adica cu executare in regim de detentie sau cu suspendare conditionata a executarii pedepsei, sau suspendarea executarii sub supraveghere sau cu executare la locul de munca).
Reveniti cu detaliile solicitate.
Cu suspendarea conditionata. 320 ind1 cpp cu 81cp
Persoana condamnata se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere , pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Multumesc. Asta chiar daca apare pe cazier condamnarea?
Da, pentru ca posibilitatea prezentarii la examen in vederea obtinerii permisului este strict reglementata de disp.art 116 al.1 lit b) din Oug. 195/2002 iar reabilitarea de drept cu privirea la pedeapsa aplicata este la randu-i reglementata de art.86c.pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice tavica tavica am condus cu peste 80 mg alcool in sange si am primit 8 luni cu suspendare in luna ianuarie 2013. fapta s-a petrecut in ianuarie 2012. Cand pot da examen ... (vezi toată discuția)
Cand si cum se poate redobandi permisul de conducere? bebi-63 bebi-63 \"In temeiul art.71 alin.2 Cod Penal,va interzice inculpatului drepturile prevazute de art.64 lit.a-teza II,b,Cod penal pe durata executarii pedepsei. In ... (vezi toată discuția)
Cand pot da examen auto,daca:? ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Am fost condamnat la regimul circulatie la 6luni inchisoare in baza art87alin1 cu aplicarea art 74 alin1 lit a,c si alin 2 cp,raportat la art76 cp.si art 3201 ... (vezi toată discuția)