avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nivel legal diurna in 2008
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nivel legal diurna in 2008

Care este diurna legala deductibila in anul 2008? (cadrul legal, va rog)
Si la ce nivel se poate stabili in cadrul unei societati srl? (deductibil+nedeductibil), fara a avea pb. cu organele de control.
:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 12 Mai 2008
Noul cadru normativ care reglementeaza drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, stabilit prin H.G. nr. 1.860/2006, publicata in M.Of. nr. 1046 din 29.12.2006 care abroga expres dispozitiile H.G. nr. 543/1995 .

Plafonul deductibilitatii indemnizatiilor de delegare/detasare, daca sunteti platitor de impozit pe profit, se raporteaza la nivelul indemnizatiilor reglementate pentru personalul autoritatilor si institutiilor publice, asa cum rezulta din dispozitiile Legii nr. 571/2003 - Codul fiscal.
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 - 2010 stabileste ca nivelul minim al diurnei de deplasare pentru toate categoriile de angajati este cel stabilit prin actele normative care se aplica institutiilor publice, orice abatere de la acest regim juridic putand fi sanctionata contraventional in baza art. 276 alin. (1) lit. d) din Codul muncii.
Societatile comerciale care platesc impozit pe profit si dupa caz, regiile autonome la care drepturile salariale se acorda pe baza de negociere, pot deduce din baza impozabila indemnizatiile de delegare/detasare pentru deplasarile efectuate de proprii salariati, in limita a 2,5% ori nivelul indemnizatiilor stabilit prin H.G. nr. 1.860/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna interna rodia rodia S-a modificat suma pt.diurna in tara? Pana acum era deductibil 13*2.5 lei/zi. Sunt ceva modificari?:help: (vezi toată discuția)
Diurna gicaru gicaru Daca timp de 2 luni sunt trimis sa lucrez la o alta firma in alta localitate (peste 100 Km), dar ma intorc acasa in fiecare zi, mai beneficiez de diurna? (vezi toată discuția)
Contract chirie spatiu intr-o tara din ue nicoleta eremie nicoleta eremie Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca o societate de constructii din Romania are un contract de prest servicii cu o societate dintr-o tara din UE, isi ... (vezi toată discuția)