avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita PFA de catre Fisc.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita PFA de catre Fisc.

Din anul 2008 detin un PFA. o perioada a mers destul de bine si imi plateam taxele simestriale. Am inceput sa am probleme cu banii si nu am mai platit impozitul la finante intregal pe 2008, si nici unu pana in ziua de astazi.
Am strans ceva bani si am de gand sa platesc toata suma restanta dar inca nu am toti banii.

Adresa din buletin o am pe casa parintilor mei Primesc foarte des scrisori recomandate de la Fisc prin care sunt amenintat cu executarea silita. Chiar de 1 an si jumatate nu le mai ridic de la posta ( vin recomandate) .

Daca nu am nici un bun pe numele meu ce pot risca daca mai intarzii cu plata aproximativ 3-4 luni ? Pot face executare silita pe bunurile parintilor? desi eu am 26 de ani ?

va rog daca ma puteti lamurii si la ce riscuri sunt expus :">
Cel mai recent răspuns: intrebsieu , utilizator 11:26, 20 Februarie 2011
Termenul de prescriptie pentru obligatiile fiscale este de 5 ani. La suma initiala se adauga penalitati. Puteti plati cat aveti deocamdata, pentru a micsora penalitatile, altfel suma creste continuu. Incercati sa achitati in totalitate suma de baza pentru ca penalitatile sa nu mai creasca. Apoi puteti solicita esalonarea penalitatilor.Executarea silita se face doar pe bunurile dvs. nu ale parintilor. Dupa plata integrala, daca nu mai desfasurati activitate puteti desfiinta PFA-ul.
De sa inteleg ca prin absurd eu nu le platesc pana la anu (2012) , obligatiile ce trebuia sa le platesc pentru anul 2008 se anuleaza si va trebui sa platesc doar pentru ce a mai ramas? si se sterg inclusiv penalitatile pentru suma care trebuia sa o platesc pentru anul 2008?

Daca nu detin nici un bun pe numele meu nu pot patii nimik? dintrafar ca ma bombardeaza cu scrisori de executare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credite bancare andreidd andreidd Buna seara, Am o nelamurire referitoare la termenul de prescriptie al unui credit bancar, Am facut un credit bancar in anul 2006, am platit aproximativ un ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitãti întretinere mogyo_1 mogyo_1 Curând am aflat de o problemă a părinților mei și anume că au penalități foarte mari la întreținere. - În anul 2008, luna mai, au ... (vezi toată discuția)
Executare silita + dobanda penalizatoare bx3m bx3m Buna ziua, Am si eu o situatie cu o executare silita, si as avea nevoie de un sfat. In anul 2008 am luat un imprumut la o banca, in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)