avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dupa aproape 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dupa aproape 5 ani

buna ziua vreau sa ma clarific oarecum in legatura cu prescrierea datoriei catre o firma de telefonie mobila.pe scurt ultima factura pe care nu am plati-to este din noiembrie 2006.pina in prezent nu am fost actionat in instanta de nimeni dar primesc cam de 2 ori pe an plicuri de la o firma de recuperare cu fel si fel de amenintari care se repeta.as dorii sa intreb.
daca nu am fost citat in instanta s-a prescris datoria?
daca firma de recuperare care ma ameninta cu executarea silita poate face acest lucru fara ca sa avem un proces si implicit o hotarare judecatoreasca.
astept un sfat
va multumesc
Cel mai recent răspuns: un_roman , utilizator 09:59, 19 Februarie 2011
Este prescrisa.
nu orice scrisoare este o amenintare
creantele civile si comerciale se prescriu in 3 ani

termenul de 3 ani calculati l de la data expirarii contractului si nu de la data ultimei facturi pe care ati platit o

aceasta este ultima factura pe care nu am platit-o iar nr de telefon era deja inchis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani? tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit... Ultima ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Notificare prealabila inceperii executarii silite dupa 8 ani marysa_2u marysa_2u am facut un credit in 2004,am platit pana in 2005 ....dupa multe scrisori si amenintari de la o KSI azi am primit notificarea de la ei cu timbru fiscal de ... (vezi toată discuția)