de ce stampila asociatiei sfecifica, ca asociatia este asoc de parinti -numele dar in statut si in actul constitutiv este trecut doar numele fara a specifica ca este o asociatie de parinti. Stampila nu copiaza actele? cine controleaza aceste asociatii, cine le verifica legalitatea:(:(:(
Stampila trebuie sa redea denumirea exacta a asociatiei, adica cea inregistrata potrivit statutului si certificatul de inregistrare la grefa asociatiilor si funadatiilor.
La noi in scoala s-a infiintat o aasociatie de patinti.Am fost indusi in eroare,ni s-au cerut sume de bani pentru infiintare si fisele fiscale pentru cei 2%,dar s-a infiintat o asociatii ce are ca fondatori 3 cadre didactice din scoala,inclusiv directoare scolii.Am incercat sa subliniez in cadrul adunarii generale ca aceasta asociatie nu este a parintilor ci a cadrelor didactice, dar mi s-a inchis gura.Cui trebuie sa ne adresam pentru a se verifica legalitatea acestei asociatii
La infiintare s-au indeplinit conditiile impuse de lege pentru obtinerea personalitatii juridice si inscrierea asociatiei in registrul special. Legea nu restrictioneaza in nici un fel capacitatea cadrului didactic de a face parte dintr-o astfel de asociatie. Poate fi vorba de un cadru didactic care este si parinte al unui elev al scolii ;)
Problema vine din partea acestor cadre didactice. Ar fi fost etic si moral sa se abtina de la participarea la fondarea unei astfel de asociatii -in fiecare scoala exista un comitet al parintilor. Mai mult, cum sa oblige parintii sa achite cheltuielile de constituire si sa contribuie la bunastarea asociatiei cu cei 2%? Este un abuz evident.
Parerea mea este ca ar trebui sa semnalati problema la inspectoratul scolar, in scris, cu numar de inregistrare. Acesta va fi obligat sa va dea un raspuns in legatura cu masurile luate.
Inspectoratul poate da o rezolutie in raport de conduita cadrelor didactice....insa ONG-urile sunt infiintate si se fla in evidentele Ministerului Justitiei.
Desigur. Te intreb, in ce temei poate lua MJ o masura in situatia data?
Eu vad sesizarea inspectoratului scolar ca fiind singura varianta de a solutiona in mod real situatia.