avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la somaj

am intrat in somaj pe o perioada de 6 luni avand lucrat 4 ani si 5 luni. Pe C.M. mai am 15 luni de somaj , luni care nu s-au luat in considerare pt. a primi somaj 9 luni. Aceste luni nu se calculeza la plata somajului, avand 5ani si 8 luni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 19 Februarie 2011
Se calculeaza si aveti dreptul doar la 9 luni, deoarece ati cotizat doar 5 ani si 8 luni.
ART. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj.
(2) Perioadele care reprezintă stagiu de cotizare şi care au fost utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj, prevăzute la alin. (1), se iau în considerare la stabilirea stagiului de cotizare în funcţie de care se stabileşte perioada pentru care se acordă indemnizaţia de şomaj şi cuantumul acestui drept, prevăzut la art. 39.
ART. 39
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe din perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani*).
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
lauraadriana, utilizator
Perioada de somaj indemnizat nu este perioada de cotizare la somaj si de aceea nu se ia in calcul la stabilirea unei perioade de somaj ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj nuta_statache nuta_statache am inteles ca s-a modificat modul de calcul al indemnizatiei de somaj; s-a modificat si articolul care prevedea cine are dreptul la indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa mai beneficiez de somaj? Elinia Elinia Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de somaj? dcarmen63 dcarmen63 vechime in munca 37 ani, in perioada 15 martie 2010-15 martie 2011 somaj-reangajat de aceeasi unitate pina la 15 noiembrie 2011. pot beneficia din nou de somaj? (vezi toată discuția)