avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua de 2 ani ne-am judecat cu matusa noastra pentru un imobil mostenit de la bunica noastra [mama noastra a decedat] .Instanta a dispus sistarea coproprietatii prin atribuirea catre mine a imobilului in litigiu fiind obligat sa-i platesc matusei o sulta 50.000 ron potrivit raportului de expertiza si dispune intabularea dreptului de proprietate 1/2 din imobil ce a apartinut matusei in cote egale. A fost pronuntata pe data de 17 dec. 2010 cu recurs in 15 zile[matusa nu a mai facut recurs], intrebarea mea ar fi ca pana la ce data ar trebui sa-i platesc sulta si mai cam cat as putea trage de timp ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefania M , utilizator 11:27, 19 Februarie 2011
Ar trebui sa platiti sulta cat mai repede posibil, altfel riscati un nou proces care, evident, va implica alte cheltuieli.
Daca matusa nu a mai facut recurs, atunci dvs. investiti hotararea judecatoreasca cu forma irevocabila si executorie, iar pe baza ei mergeti la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) pe raza caruia se afla imobilul in speta pentru intocmirea cat mai curand posibil a cartii funciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare sulta cartea funciara tmctmc tmctmc Buna seara. Vin cu o problema de care m-am lovit si inca nu am reusit sa-i aflu solutia. In urma unui proces de succesiune( si iesire din indiviziune) sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)
Cadastru si inregistrare cadastrala bucuresti Astarte Astarte Buna ziua, Va rog sa imi dati mai multe detalii despre cadastru si intabulare pentru un apartament din Bucuresti. Cum pot sa aflu daca are cadastru? Daca nu ... (vezi toată discuția)