Buna ziua!
Am facut recus la Curtea de Apel in urma unei sentinte date de tribunal ,dar in acea sentinta si nici pe citatie, termenul de depunere a recursului nu era specificat si am depus recursul in 13 zile ,stiind ca termenul este de 15 zile.
Am primit citatia sa ma prezint la Curtea de Apel in 15.02.2011,iar acolo partea adversa a trimis o intampinare sa-mi fie respins recursul ca tardiv in baza art.80.Legea 168/1999,am primit un termen pana in 15.03 sa depun dovada de la posta ,deoarece eu am spus in instanta ca din cate stiu am depus in termen acel recurs.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cum sa-mi rezolv aceasta problema.
Va multumesc!
1. Cand ati primit hotararea de la Tribunal? ... de la aceasta data incepe sa curga termenul de 10 zile pentru exercitarea recursului.
2. Daca intr-adevar in hotarare nu era prevazuta calea de atac si termenul in care poate fi exercitata, atunci lipsa din dispozitivul hotărârii judecătoreşti a acestor menţiunii nu poate atrage nulitatea hotărârii decât în cazul când această omisiune a adus o vătămare ce nu poate fi înlăturată decât prin anularea acelui act.
3. Cererea de repunere in termenul de exercitare a recursului trebuie formulata in termenul prevazut de art. 103 alin. 2 Cod procedura civila, facandu-se dovada acelei imprejurari mai presus de vointa partii care au impiedicat-o sa efectueze actul procedural in termenul prevazut de lege.
In sentinta data de la tribunal ,era specificat doar cu recurs ,dar nu si in cate zile.
eu am primit -o in data de 23.09.2010 si am depus recursul in 06.10.2010 , ziua postei.Va rog sa-mi mai spuneti ,10 zile lucratoare sau calendaristice sunt pt a depune recursul. Va multumesc!