avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire+succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire+succesiune

bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu a primit titlu pe 3,5ha si bunicul titlupe restul de 2,5.

intrebarea mea este acum la suucesiune dupa bunicul care pamant intra cel de pe titlul bunicului sau tot 6 ha?Tatal meu daca are titlu de proprietate mai poate fi atacat de fratii lui pt a le mai ceda din cele 3,5 ha?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:00, 19 Februarie 2011
in masa succesorala ramasa dupa bunic intra pamanturile detinute de acesta in baza titlurilor de proprietate in care acesta figureaza ca titular, in speta cele 2,5 ha
doar cele 2,5 hectare intra in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propritate alexxica alexxica Tatal meu impreuna cu sora sa in anul 1978 au renuntat la masa succesorala a casei parintesti si terenului aferent acesteia,250 mp in favoarea fratelui lor.In ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral pleseaion pleseaion buna seara , bunicii din partea mamei au avut 6 copii, inclusiv mama. in momentul colectivizarii, primii trei erau casatoriti, aveau rol pe numele lor, ... (vezi toată discuția)