avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

buna seara ,
bunicii din partea mamei au avut 6 copii, inclusiv mama. in momentul colectivizarii, primii trei erau casatoriti, aveau rol pe numele lor, ultimii 3 erau minori.
in 91 au facut cerere de reconstituiea dreptului de proprietate numai 2 dintre frati , atunci minori, mama nu a facut.(deci titlu de proprietate s-a emis numai pe numele acelora cu cate 2,5 ha pamant).
In 2000 sa mai restituit inca 3,6 ha, deci sa emis un al doilea titlu de proprietate in care au fost trecuti toti 6 frati, revenindule cate 0,51ha fiecaruia.
Mentionez ca daca atunci au facut cerere de reconstituire cei doi ,acum nu a facut nimeni, primaria i-au trecut din propria initiativa pe toti pe titlu,chiar daca aveau in acel manent rol.(nici nu stiu daca primii 3 trebuiau trecuti pe acel titlu)
In ultima instanta , fiecare dintre frati au primit cate 3 ha pamant ,numai mama a primit 0,51 ha.

daca sar face partaj succesoral in instanta ,as reusi sa opin o parte egala cu a celorlati din cele 3,6 ha, iar restul sa fie impartit in mod egal intre toti(adica 2,5 ha iar diferenta sa se imparta in 6 parti)

stiu ca in 91 mama nu a facut cerere , dar pentru cele 3,6ha nu se gaseste nici o cerere la primarie, tanand cont ca in fata legii toti urmasii au drepturi egale.

Daca mama nu a facut cerere de reconstituire , e bine sa se multumeasca cu ceeea ce ii revine (1/6 din cel de al doilea titlu). Cei ce au facut cerere pot solicita in instanta anularea titlului de proprietate din 2000 in sensul sa fie scosi din titlu cei ce nu au depus cerere, si vor castiga procesul., situatie in care nu mai luati nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune pleseaion pleseaion Buna ziua, vreau sa dezbat succesiune dupa mama, decedata in 2000, mentionez ca in 1991 nu a facut cerere ptr. pamantul agricol mostenit de la bunici ... (vezi toată discuția)
Succesiune CONDRUT CONDRUT Ce cote succesorale le revin copiilor la un titlu de proprietate cu 7,40 ha pamant, in situatia in care pe titlu figureaza doar mama care este decedata si doar ... (vezi toată discuția)
Mostenire+succesiune irimescu_mioara irimescu_mioara bunicul meu a avut 6 ha pamant din care la colectivizare a trecut 3,50ha pe rol tatalui meu. dupa revolutie cand s-au facut titlurile de proprietate tatal meu ... (vezi toată discuția)