avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA activitate desfasurata ca neplatitor de TVA, desi eram ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

activitate desfasurata ca neplatitor de TVA, desi eram inregistrat ca platitor de TVA

In 2008 am infiintat un SRL. Timp de un an nu am avut niciun fel de activitate. In 2009 am inceput activitatea, fiind convins ca sunt neplatitor de TVA. Contabilul a inregistrat toata activitatea societatii ca fiind neplatitoare de TVA.

Anul acesta am primit o instiintare de la administratia fiscala cum ca eram platitor de TVA si ca sunt in neregula actele depuse de contabil.

Ce este de facut in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 13:54, 19 Februarie 2011
Determinati tva colectata, deductibila de plata si virati suma datorata cu dobanzi si penalizari de intarziere. Depuneti Deconturile 300, Declaratiile 392A si 394.
cand ati infiintat societatea ati optat pentru platitor de tva.
astfel s-a transmis informatia de la registrul comertului catre directia de finante si implict in vectorul fiscal al societatii dvs.
chiar daca nu ati avut activitate trebuiau depuse declaratiile in zero.
ca urmare a nedepunerii lor, trebuia sa primiti instiintari cu privire la acest lucru si sa sesizati neregula existenta inca din 2008.
problema e foarte complicata acum pentru ca va trebui sa platiti tva aferenta tuturor veniturilor realizate + dobanzi si penalitati la zi.
de asemenea aveti drept de deducere a taxei pentru achizitiile facute, inclusiv bunuri de capital, in aceasta perioada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale firma nou infiintata. Dyana Barbu Dyana Barbu Buna ziua. Am infiintat de curand (1 luna) o societate comerciala (srl) si, inainte de a apela la un contabil, as vrea sa stiu in mare care sunt pasii ce ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii srl ndb ndb Buna dimineata, Am o micointreprindere srl cu un angajat la care platesc 3% impozit pe venit si alte taxe catre stat pentru angajat iar de curand nu mai am ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii firma nou infiintata bvr bvr Buna ziua! In 17 dec am infiintat o societate noua. Pe firma am cateva chitante de la ANCPI (din noiembrie), chitantele de la Regsitru si alte cateva mici ... (vezi toată discuția)