Am avut accident de masina de care eu sint vinovat . Si eu am ramas accidentat cu probleme locomotori . Ca sa ameliorez din problemele cauzate partii vatamate am vrut sa le trimit suma de 3000 lei cu o cunostinta . Am martor am act semnat ca cunostinta a preluat banii de la mine . Partea vatamata a confirmat ca cunostinta mea a fost in vizita dar nu lea dat banii .
1)Aceasta fapta poate fii incadrat ca fapta penala ?
Am depus plingeri la politie procuratura dar nu se iau masuri deoarece aceasta persoana are multe cunostinte la politie procuratura judecatori .
2)Unde asi putea depune sesizare ca acest caz sa fie cercetat ?
felul in care dvs a-ti prezentat situatia nu este deloc credibila.de ce?
nu aveti de la partea vatamata nici o semnatura de accept sau alta dovada ca ar dori sa stinga problema pe cale amiabila.
cred ca nu in acest mod o sa va rezolvati problema.
o intrebare:cate zile are victima pe certificatul IML? desigur, daca doriti sa stiti ce anume se poate intampla(incadrarea faptei,daune,etc)
corect.exact ce va spuneam;presupunand ca lucrurile stau cum le-ati creionat mai sus, NU AVETI CUM sa faceti dovada ca s-a achitat acea suma de bani.
cunostinta dvs trebuia sa solicite o chitanta liberatorie si sa se specifice pentru ce anume s-a inmanat suma de bani.mai mult,ar fi trebuit ca victima sa va de-a o declaratie ca renunte la orice dauna morala.
sunteti suspect de calamnie,in opinia mea.
in drept, cel care emite o pretentie,trebuie sa o si dovedeasca(principiul probei veritatii)..
banuiesc ca va referiti la fapta cunostintei aceea da a lua banii si de a nu-i preda partii vatamate.
daca aveti martor ca i-ati dat banii si cunostinta nu poate dovedi ca a predat mai departe banii atunci ar putea fi un abuz de incredere art 213 cod penal.
parerea mea.
succes
Daca puteti dovedi cu probe ca persoana care a jucat rolul de intermediar intre dvs si partea vatamata nu a predat banii,puteti formula plangere penala impotriva acestei persoane.
Este bine sa folositi ca proba si declaratia data de partea vatamata in instanta
Abuz de incredere
elena744
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Escrocherie
dina_pop12
Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)